ONI ČIJI JE UM ČIST, U SVEMU VIDE SAMO DOBRO I IMAJU POTPUNU PREDANOST BOGU I UVIJEK POMAŽU DRUGIMA DA BUDU SRETNI I POZITIVNI.

PARAMAHAMSA VISHWANANDA

 

Dragi prijatelji i predanici!

Iz mjeseca u mjesec Bhakti Marga Hrvatska nastavlja s online aktivnostima pjevanja zvuka om, ponavljanja mantre Om Namo Narayanaya, zajedničke prakse Atma Kriya Yoge, programa iz hrama Sri Kevala Narsimhe u Splitu i zajedničkog vježbanja Babajijevog Pozdrava Suncu te svakodnevno imamo blagoslov i priliku sudjelovati online u kirtanima i satsangu s Paramahamsom Vishwanandom iz Mauricijusa.

Iskusimo osobni blagoslov božanske ljubavi na online državnom darshanu za Hrvatsku 14. travnja 2021. i na online darshanima Paramahamse Vishwanande, utorkom i četvrtkom gdje ćemo primiti osobni blagoslov bezuvjetne ljubavi od bogospoznatog duhovnog Učitelja.

Kako je Swami Kanjalochana u predavanju o Narasimha avataru rekao:
„Životne lekcije koje smo naučili od Narasimha avatara: da se ne predamo sažalijevanju samih sebe, najviše kad nam se ne ostvare očekivanja. Povrijeđenost i gorčina znak su da je naš ponos povrijeđen.
Kada su upitali Gurujija što je ljubav, Guruji je odgovorio prihvaćanje. Mislimo da je ljubav romantičan osjećaj, ali ljubav je sve. Ljubav je prihvaćanje. Prihvaćanje je ključ. Prihvaćanje je sharanagati – potpuno prihvaćanje Boga. Kad se to dogodi, osjećamo zahvalnost. Zahvalnost je jedan od ključeva duhovnog razvitka, kada vidimo Božju ruku iza svega.“

Prihvatite naš poziv za sudjelovanjem u našim aktivnostima te postanite aktivan sudionik u širenju svjetlosti i ljubavi svima.

Jai Gurudev!

 

 

 

Bhakti Marga Hrvatska u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi s postupanjem tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) mjerama predostrožnosti nastavlja s redovitim OM Chanting krugovima, grupnim meditacijama, satsanzima, bhajan grupama, eventima, tečajevima i meditacijama, online i uživo. O novim terminima trenutno odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Hvala na razumijevanju!

Pozivamo vas da se uključite i podržite online i aktivnosti  uživo Bhakti Marge u svijetu i Hrvatskoj.

 

PREGLED ZBIVANJA U OŽUJKU  

 

6. i 7. 3. – Osvrt na online tečajeve Babaji Surya Namaskara u stojećem i sjedećem položaju

20. 3. – Osvrt na puje, yajnu, abhishekam, bhajane i predavanje Swamija Kanjalochane u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu

27. 3. – Osvrti na recitiranje veda: savršen sluga Hanumān

1.- 29. 3. – Osvrti na online pjevanje zvuka OM i OM Chanting punog Mjeseca

 

ZANIMLJIVOSTI

SVAKODNEVNO prijenos UŽIVO! Kirtan i satsang s Paramahamsom Vishwanandom iz Mauricijusa!

SUBOTOM prijenos UŽIVO! SATSANG, puja, abhishekam i predavanje Swamija Kanjalochane u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu, subotom u 18:00 sati.  

Prijenos UŽIVO jutarnjih molitvi, svakog jutra u 7 sati i večernjeg aratija u 20 sati te nedjeljnjih jutarnjih molitvi u 9 sati  iz Bhutabhrteshwarnath mandira u ashramu Shree Peetha Nilaya.

Ovdje smo da molimo za vas. Obrazac zahtjeva za molitve ispunite ovdje.  

 

DONIRAJTE BHAKTI MARGI HRVATSKE  

SRI KEVALA NARASIMHA HRAM U SPLITU

  1. SPONZORIRANJE GARLANDA ZA SRI KEVALA NARASIMHA PUJU
  2. SPONZORIRANJE YAJNE ILI DIJELA YAJNE Yajna se može naručiti za sebe ili druge. Svi zainteresirani za sponzoriranje yajne ili dijela yajne kontaktirajte Swamija Kanjalochanu na 091 556 9717.
  3. PRIJATELJI SRI KEVALA NARASIMHE

 

OM CHANTING- PODRŠKA ZA ISCJELJENJE OM Chanting pomaže ljudima u krugovima OM Chantinga kao i lokalnoj sredini. S namjerom također može pomoći i na daljinu . Pišite nam na omchanting@bhaktimarga.hr  za podršku iscjeljivanja na daljinu, ime osobe će biti dodano u kutiju za molitve i bit će stavljeno u sredinu OM Chanting krugova u Hrvatskoj. Možete uputiti molitvu za osobu, grupu, mjesto, područje konflikta. Imena ostaju u kutiji tri mjeseca.

ZA RASPORED OM CHANTING KRUGOVA u Hrvatskoj pošaljite upit na omchanting@bhaktimarga.hr  

 

TJEDNO

 

PROČITAJTE

UČIMO OD VELIKIH BHAKTA: PRAHLAD, Bhakti Marga

11. DAN – SVESRDNA PREDANOST, Bhakti Marga

5. DAN – MAHA SHIVARATRI, Bhakti Marga

12 STUPOVA DHARME – UČENJE, Bhakti Marga

 

NAJAVA DOGAĐANJA U TRAVNJU 2021.  

10. 4. – Online tečaj jednostavne puje

   

14. 4. – Online državni darshan za Hrvatsku

19.– 20. 4. – OM Chanting radionica

22. 4. – OM Chanting za Dan planeta Zemlje

24. 4. – Recitiranje veda: Prahlādova čistoća

24. 4. – Ram Navami i Hanuman Jayanti u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu

1., 6., 8., 13. i 15. 4. – Online darshani s Paramahamsom Vishwanandom

27. 4. – OM Chanting punog Mjeseca

  

 

BHAKTI TRGOVINA

Sve što je potrebno jednom bhakti na duhovnom putu možete pronaći kod nas u Bhakti trgovini.

Za mnoštvo drugih egzotičnih i odjevnih predmeta kontaktirajte nas na email shop@bhaktimarga.hr ,  095 5822903 (Tulsi) ili nas posjetite u Centru Bhakti Marge (Sri Kevala Narasimha hram), Domovinskog rata 47 u Splitu te saznajte što imamo NOVO u ponudi. Kontaktirajte nas, dođite i iskoristite pogodnosti. Jai Gurudev!  

 

BHAKTI KNJIŽARA

Tijekom cijele godine posjetite našu Bhakti knjižaru.

 „Voljeti sebe znači prihvatiti sebe. Sa svime, kakvi god jeste. Prihvatiti sebe kakvima vas je Bog stvorio. Ako naučite prihvatiti i sve svoje negativnosti i pozitivnosti, naučit ćete i kako se uzdignuti iznad toga.“
– Citat iz knjige Samo ljubav, pitanja i odgovori, 1. dio, 16. str.


Za više informacija i predbilježbe kontaktirajte: knjige@bhaktimarga.hr , 091 9526 145, Krishnaveni Dasi  

 

VIDEO

Shambo Mahadeva Sadashiva | Kirtan s Učiteljem

Om Namo Narayanaya, Aradhana | Bhakti Yoga Mantre

 

Bhakti Marga Hrvatska – Split, 28. 3. 2021.

 

Kako ponizno služiti? | Uvidi Učitelja