Poveži se s Bogom
ovdje i sada.

RITUALI

‘Bhakta bi trebao štovati Vrhovnu osobu u obliku koji je njemu najbliži i najprivlačniji.’

Srimad Bhagavatam

LJUBAVNIK I VOLJENI

Ako se nalazimo duhovnom putu, to je zato jer nas ljubljeni Gospodin podsjeća na naš vječni odnos s Njim.

Kroz pjevanje Njegovog Božanskog imena i nudeći predano štovanje s ljubavlju, možete Ga pozvati da bude dio vašeg života. Na taj način s Njim možete uživati u krajnjem odnosu ljubavnika i voljenog.

To znači živjeti bhakti.

SVEČANO ŠTOVANJE BOGA

U hinduističkoj tradiciji se kaže: ‘Ako vjerujete da je kamen kamen, to će biti kamen. Ali, ako vjerujete da je to Bog, postati će Bog.’ Pobožna služba izvršena s punom vjerom priziva Božansku prisutnost u božanstvo

Kroz ritual štovanja koji se naziva puja, možemo uživati u slatkoći brige za Božansko kao što bi voljeli bilo koju voljenu osobu. Kupanje, odijevanje i hranjenje voljene osobe u vašem jedinstvenom stilu omogućuje vam da izrazite svoju ljubav i zajedno uživate u intimi svetog vremena.

VEDSKO PJEVANJE

Sanskrit je vibracijski jezik koji se već tisućama godina koristi u molitvenim ritualima. Vibracijske frekvencije proizvedene izgovaranjem sanskritskih mantri smiruju um i spuštaju vas u srce, u kojem boravi Božansko.

Svako Božansko ime priziva prisutnost tog oblika Božanstva. Izgovaranje imena voljenog vas zbližava kako biste mogli uživati u njihovom  društvu, a Božansko pak može uživati u vašoj nepodijeljenoj pažnji.

HRAMSKE MOLITVE

Rad ili djelovanje su uspješni kada je na njima Božji blagoslov. Prizivanjem blagoslova jedan sat molitve je jednak cjelodnevnom radu. Molitva u zajednici jača je od osobne molitve, uzdižući one koji sudjeluju i sve one s kojima dolaze u kontakt.

Molitve u hramu su bogate i aktivno uključuju osjetila bojama, mirisima, zvukom, okusom i teksturom, sve se nudi na radost Gospodinu koji, pak, sve obasipa blagoslovima. Moli za čovječanstvo.

URONI SEBE POTPUNO U SLUŽENJE BOGA

Krenite na kratko putovanje s Vandhananandom, našim glavnim međunarodnim trenerom učitelja pjevanja mantri. Usput ćete se upoznati s molitvama u hramu, vidjeti ljepotu puje i naučiti više o tome kako vam rituali pomažu u njegovanju živog odnosa s Božanskim. Upoznat ćete i svoju duhovnu obitelj koja se kroz ove rituale povezuje  međsobno i s Bogom.