KNJIGE – KRATKI PREGLED

SRI GURU GITA – Komentar velike tajne odnosa Gurua i učenika
Ljubav je Bog. Bog je sve. Bog je Guru, Guru nije od ovoga svijeta premda ga je stvorio. Ovaj svijet ograičenja ne možemo napustiti bez pomoći Gurua. Da bi uspjeli u tome, potrebno je da primimo Njegovu milost. Milost se dostiže onda kada Ga poznajemo intimno, u dubini našeg bića. I nema boljeg načina da se to postigne od čitanja i recitiranja božanske Sri Guru Gite i duboke mudrosti koju primamo od svoga Satgurua. Upijte je i pažljivo čuvajte, a onda primijenite njen savjet odlučno i sa dubokim poštovanjem. Time ćete dobiti najveću nagradu: sve. Ljubav. Boga.

 

SAMO LJUBAV – BIT SVEGA
Riječi ove knjige sadrže sve, cijeli svemir. One opisuju ljubav o kojoj se već govorilo – napokon, nema se što novoga dodati mudrosti svetih spisa Istoka i Zapada. Pa ipak, o toj ljubavi govori se na nov način i govori nam na početku 21. stoljeća na način koji nas se duboko dotiče. Tu ljubav izražava netko tko ne samo da zna sve o sveprožimajućoj Božanskoj sili koja održava sav život i formira stvaranje svemira, nego je i u potpunosti jedno s njom. Poruka Sri Swamija Vishwanande je jednostavna: samo ljubav. Da, samo ljubav. Ljubav je sve što postoji. Voljeti, to je sve što trebate činiti. Sve ostalo će se pobrinuti samo za sebe.

 

SAMO LJUBAV – PITANJA I ODGOVORI, 1.DIO
Tko sam ja? Tko si ti? Tko je Bog? Što bi trebao raditi? Što je smisao života? Sva ova pitanja imaju jedinstven odgovor: samo ljubav. No naša ljudska priroda od svih odgovora stvara još više pitanja kroz suočavanje s izazovima života. Prvi dio serije knjiga „Pitanja i odgovori” sadrži pitanja postavljena Paramahamsi Sri Swamiju Vishwanandi kroz brojne satsange održane diljem svijeta. Glavne teme sažete u ovoj knjizi su ljubav, svjesnost, duhovnost i prihvaćanje, a više od 130 pitanja uključuju: „Što je ljubav?”, „Što je samospoznaja?” i „Je li 2012. rađanje novog doba?”.

 

MALI GURUJI
Ovo je istinita priča o malom dječaku koji je vidio, volio i štovao božansku svjetlost u svemu i svima… i po tome se jako razlikovao od druge djece. Dok bi druga djeca išla na igralište da se igraju, on bi išao u hramove i molio se. Dok bi drugi trošili novac na slatkiše, on bi svoj novac trošio na slike svetaca. Katkad su ga zadirkivali zato što je bio toliko drukčiji, ali je izrastao u satgurua, velikoga duhovnog učitelja, kojeg sada s poštovanjem zovemo Guruji. Ovo je istinita priča o djetetu s unutarnjom svjetlošću: Paramahamsi Sri Swamiju Vishwanandi.

 

JEDINSTVO S BOŽANSKIM
Jedinstvo s božanskim serija je poslanica ili pisama napisanih putem božanske tehnike utiskivanja koju besmrtni Jagadguru Mahavatar Babaji definira kao “komunikacija srce srcu i um umu”. Babaji je rekao cijenjenom indijskom svecu Lahiriju Mahasayi:”Kada osoba spozna svoje jedinstvo sa čovječanstvom, svi umovi postaju odašiljači preko kojih on može raditi po svojoj volji.” On objavljuje putem svoje učenice kako je božanska svrha njegovih Poslanica predstaviti jasnim, jednostavnim suvremenim jezikom nekompliciran prosvjetljujući duhovni put. Babajijeve poslanice pronose Njegovu poruku s neizmjernom ljubavlju i velikom jasnoćom. On pruža priliku da meditiramo s njim u četiri meditacije koje imaju potencijal da promijene našu svijest. Babaji osvjetljava put za transformaciju, preobrazbu i usklađenje s Božanskim i uvjerava nas da je to moguće za svakoga.

 

GOVORI 2005.
Govori 2005. prva je u nizu knjiga govora koje je Sri Swami Vishwananda održao tijekom svojih putovanja diljem svijeta. Sri Swami Vishwananda dijeli s nama uvide u bezuvjetnu i sveprožimajuću božansku ljubav koja sve pobjeđuje. Ova knjiga nadahnuće je svim ljudima da otvore svoja srca božanskoj ljubavi i nauče razumjeti da je ta ljubav ono što uistinu jesmo, te da ostvare tu uzvišenu istinu.

 

KNJIGA SWAMIJA VISHWAKANJALOCHANANANDE ‘MY JOURNEY: A LIFE FORGED BY FIRE’ | ‘MOJE PUTOVANJE – ŽIVOT ISKOVAN U PLAMENU’

 

Za više informacija o knjigama Bhakti Marge Hrvatske i predbilježbe kontaktirajte:
knjige@bhaktimarga.hr , 091 9526 145, Krishnaveni Dasi

 

X