Onkraj užitka,
pronađi radost

DEVOCIJSKE UMJETNOSTI

‘Oni koji su neprestalno samnom  i koji me obožavaju s jakom ljubavlju, dajem spoznaju kojom mogu doći k meni.’

Bhagavad Gita

RADOSNO SLUŽENJE BOŽANSKOG KROZ OSJETILA

Na naša osjetila utječu iskustva. Ukoliko nisu pod kontrolom, osjetila nas mogu pretvoriti u roba svjetovnih užitaka. Usmjeravanje osjetila prema Božanskom nam omogućuje da postignemo najveću sreću i ljubav s Bogom.

Življenje bhakti kroz devocijsku umjetnost omogućuje vam da izrazite svoje istinsko biće i uživate u sjaju svoga odnosa s Bogom. Umjetnost očituje božansku ljepotu.

Bila da je to glazba, pjevanje, slikanje, ples ili gluma, s pravom stavom – s ljubavlju i predanošću – svoje omiljene aktivnosti možete pretvoriti u ponude Božanskom.

PRONAĐITE SE U GLAZBI

Dok pjevamo i plešemo, ne za vlastito već za zadovoljstvo našeg Voljenog Gospodina, svjetovno se transformira u Božansko. U trenutku kada poteče čista ljubav prestaje razmišljanje, a ostaje samo biće. Ne postoji nista osim vas i vašeg Voljenog.

Poput ljubavnika privučenog serenadom, Gospodin reagira kad Njegovo ime pjevate iz srca. Srećom, Njegov odgovor nema nikakve veze s kvalitetom vašeg glasa – bitna je samo iskrenost vašeg poziva. Uživajte u slatkoći ove ljubavi.

KIRTAN – GLAZBA ZA DUŠU

Doživite slatkoću pjevanja imena Gospodina. Aaradhakananda, voditelj glazbe Bhakti Marge, objašnjava duboku vrijednost ove jednostavne prakse. Također će održati kratku radionicu o tome kako koristiti vaš glas kao instrument i voditi vas kroz dva jednostavna kirtana.

KIRTAN S MAJSTOROM

U odnosu između ljubavnika i voljenog postoji samo jedno iskustvo, samo jedna motivacija i samo jedna stvarnost – SAMO LJUBAV /Just Love. Uključite se, pjevajte, plješćite, plešite. Dopustite sebi da budete slobodni.

DUHOVNA UMJETNOST

Meditacija je vrhunsko stanje fokusa koje uključuje cijelo naše biće. Dopuštajući  da se crtanjem ili bojanjem u potpunosti upijemo u božanski oblik plijeni osjetila osjetila, odvlačeći ih od svijeta kako bi se usredotočili na Božansko.

Kada je predmet vaše umjetnosti Božanski oblik, Gospodin drži pažnju i privlači vas bliže Njemu. Ta se veza još više produbljuje kad s vremenom radite na nekom komadu ili iznova  radite s istim oblikom. Što više vremena provedete usredotočujući se na sliku Božanskog, to ga je lakše vizualizirati tijekom meditacije. Obojite božansko u biće.

STVORI DEVOCIJSKU UMJETNOST

Dakshini, voditeljica umjetničkog odjela Bhakti Marge, uvesti će vas u drevnu stvaralačku praksu stvaranja devocijske umjetnosti.

Ona će vas također provesti kroz kratku meditaciju te vam pomoći da počnete istraživati i očitovati ljepotu same Božanske Majke u obliku Maha-Lakshmi.