Tvoja duša
je Božja iskra

Joga i meditacija

‘Kontrolirajući sva osjetila, čovjek treba prebivati u stanju meditacije, imajući mene (Krishnu) kao vrhovni cilj.’

Bhagavad Gita

JEDINSTVO S BOŽANSKIM 

Što više usmjeravamo pažnju prema nečemu, to se više usklađujemo s tim. Uzimajući Boga za glavni fokus naše joge i meditacije pomaže nam otkriti svoju unutarnju božanstvenost. Jer istinska svrha joge je povezanost s Božanskim.

Na bhakti putu, joga i meditacija pomažu poduprijeti vaše tijelo i uvježbati vaš um kako bi vas pripremili za primanje i održavanje trajne realizacije. Paramahamsa Vishwananda podučava razne oblike meditacije osmišljene da vam pomognu usredotočiti se na Boga i Njegovu ljubav.

ATMA KRIYA YOGA

Atma Kriya Yoga je apsolutno jedinstvena. Iako tehnike smiruju um, duhovni je cilj probuditi dušu i njezin vječni odnos s Bogom kultiviranjem različitih oblika bhakti: ljubav i predanost.

Kako se vaša praksa produbljuje, božanske se osobine prirodno počinju očitovati: mir, samokontrola, snaga, mudrost, poniznost, suosjećanje, vitalnost i još mnogo toga.

Kroz milost inicijacije, Shaktipat, tehnike su dovoljno jednostavne da ih mogu naučiti početnici, a opet dovoljno snažne da i najnaprednije meditante odvedu prema novim visinama božanske povezanosti.

OM CHANTING

OM Chanting  je grupna praksa koja koristi transformacijsku moć OM-a u svrhu aktiviranja potencijala samoizlječenja svih sudionika. Uz osobne pogodnosti koje primamo, OM Chanting također može biti služenje čovječanstvu.

Vibracijski valovi stvoreni praksom OM Chanting-a šire se u radijusu od 2 kilometra, stvarajući skladno, mirno okruženje i jedinstvo između ljudi i prirode. OM nastavlja rezonirati u tijelima sudionika nakon kruga, omogućujući im da dijele dobre vibracije gdje god krenu.

BABAJI SURYA NAMASKAR

Babaji Surya Namaskar je meditacija u pokretu koja slavi božanstvenost ljudskog tijela kao hrama. Ova jednostavna, ali snažna vježba, asane (položaji) traje manje od 15 minuta dnevno i unosi svjetlost i život u cijelo vaše biće.

Kako vaša svakodnevna praksa pušta korijene u srži vašeg tijela, razmišljanje se smiruje, a vaši pokreti postaju mekani, svjesni izraz vaše unutarnje snage.

Kada se praksa obavlja s ljubavlju i svjesnošću, svaka asana postaje molitva zahvalnosti za sam život. Pokreni svoju predanost.

PROJECT MANTRA

Ponavljanje Božanskih imena jedna je od najlakših praksi meditacije koju možete raditi. Posebno je smisleno kada svako ponavljanje pretvorite u iskrenu molitvu. Iako je nevjerojatno jednostavno, može vas odvesti sve do Boga!

Svatko to može, bilo kad i bilo gdje, čak i djeca. Savršen je za početnike koji žele jednostavan, učinkovit alat za smirivanje uma i otvaranje srca.

Project Mantra je besplatan  program osmišljen kako bi vam pomogao uspostaviti i postupno izgrađivati svakodnevnu praksu mantranja tijekom ’40 dana izazova’.

MEDITACIJA ISKUSTVA

Sjednite i opustite se. U ovom videu Aksharananda, jedan od naših učitelja joge i meditacije, ukratko objašnjava što je meditacija i kako vam može pomoći da se približite Bogu.

Također vas vodi kroz dvije kratke meditacije kako biste to mogli iskusiti i sami.