SLIJEDEĆI UČITELJA | HODOČAŠĆE NA MAURICIJUS 2021.

Posljednjeg dana ovog nevjerojatnog unutarnjeg putovanja s našim voljenim Gurudevom, energija u zraku bila je opipljiva znanjem da se ovo poglavlje bliži kraju. Tijekom jutarnjeg abhishekama pjevali smo bhajane za Holi, kao što bismo to prvotno slavili tog dana. Giridhari je doveden u središte sobe i svi su plesali u krugu oko Njega s neometanom radošću, nalik našoj maloj rasa-lili! Guruji se kasnije pridružio i poticao da svi plešemo!

Dok je dijelio svoj posljednji satsang, među predanicima je poteklo mnogo suza. U milosti satsanga isticala se bit guru-bhakti prakse koja se očituje u predanosti Guruu. Kako je Guruji naglasio guru-bhakti nije bilo kakvo predano ponašanje, već svesrdna predanost.

Guru ne želi polovičnu predanost već predanost svim srcem. On se u potpunosti predao služenju čovječanstvu, služenju svakom pojedincu.

Paramahamsa Vishwananda

Objasnio je što je guru-bhakti, što znači stvarno se predati, koji stav moramo imati kad služimo i što to uistinu možemo učiniti kako bismo to provodili u djelo.

Od mnogih uvida, istaknuto je svakodnevno štovanje Guruovih stopala. Potrebno je točno slijediti Učiteljeve osobne upute, imati poniznost, čisto srce, meditirati i biti u Guruovim učenjima.

Razradio je guru-bhakti kroz život Bahinabaija, među ostalim mnogim pričama. Kao zaključak otkrio je tri jednostavne stvari koje čovjek mora učiniti da bi rastao u guru-bhakti:

Poslušnost
Vjera
Iskrenost

Usredotočenost i štovanje ne bilo kojeg gurua, već vašeg jedinog Satgurua način je provođenja sveg navedenog u praksi.

Put služenja guruu, guru-bhakti, savršenstvo je svih joga.

Paramahamsa Vishwananda

Na večernjem darshanu mnogi su predanici imali priliku pjevati, posebno tijekom grupnog zbora koji je organiziran za Gurujija. Guruji je imao osmijeh na licu dok je gledao kako mnogi predanici pjesmom izražavaju svoju ljubav.

Swami Paranthapa govorio je svojom jedinstvenom, gracioznom iskrenošću, podižući i hvaleći ovo vrijeme s kojim smo upravo blagoslovljeni. Ako postoji nešto čega se moramo sjetiti, rekao je, to je da smo produžetci našeg Satgurua. Možemo pridonijeti promjenama u svijetu radeći posao utjelovljujući ovu milost i poštujući ovu činjenicu:

Ljubav koja je On izražava se kroz nas.

Sada je prilika da nas usvojeno, naučeno transformira i da sve to ponudimo misiji našeg voljenog Gurudeva, za dobro cijelog čovječanstva.

 

Izvorni tekst na engleskom pročitajte OVDJE.

X