SLIJEDEĆI UČITELJA | HODOČAŠĆE NA MAURICIJUS 2021.

DOJMOVI SA SHIVARATRIJA

24 sata ravno, od svjetlosti koja se dizala, kroz tamu i opet prema svjetlu, slavili smo Shivu i sve njegove božanske atribute, kako bismo mogli primiti dar transcendiranja naših ograničenja.

Snažne, predane i oslobođene uma – osobine pripisane Shivi i sve zastupljene u Gurujijevom raspoloženju tijekom dana.

Shivaratri je podsjetnik da bez obzira koliko ovaj svijet mogao biti mračan, nikada ne dopustite da vaš um skrene s Gospodinovih stopala.

Paramahamsa Vishwananda

Shivaratri

Zašto slavimo Shivaratri? Ovaj dan se sastoji od uranjanja sebe u slavu Shive kako bismo pročistili svoj um i uništili negativnost i aroganciju koja ometa naš duhovni rast. Kroz neprestano pjevanje, recitiranje, plesanje i rituale našli smo se u vrtlogu snage koji nas je napajao da ostanemo budni i prisutni!

Jutro smo započeli moćnim Maha-Shiva abhishekamom, a večer započeli yajnom i nastavili abhishekamima tijekom noći. U međuvremenu, glazbenici su se izmjenjivali u pjevanju Shivinih bhajana s takvom silinom da su se susjedi požalili, naredivši nam da isključimo mikrofone i ne koristimo glasne instrumente – ali to nas nije spriječilo da ostanemo u predanosti cijelu noć. Nastavili smo pjevati (laganije), a nekoliko predanika podijelilo je nevjerojatne priče i iskustva s Gurujijem.

Od yajne pokraj oceana pod zvijezdama do intimnih trenutaka podijeljenih s našim Gurudevom, ovo je zasigurno bio poseban Shivaratri. Iz dnevnih satsanga Gurujija, nudimo vam za razmišljanje:

Cijeloviti ste u sebi. Ništa ne nedostaje. Svi su elementi u vama. Zamislite, ovo je tijelo napravljeno sa svom ovom biti, ali mi ga gledamo samo kao tijelo. Ne shvaćamo veličinu bivanja u ovom tijelu. Shankar predstavlja buđenje i razumijevanje života.

Paramahamsa Vishwananda

ŽELITE LI SE UKLJUČITI NA HODOČAŠĆE?
Uživajte u Shivaratriju i Holiju na Mauricijusu iz udobnosti vlastitog doma! Vrijeme i udaljenost će iščeznuti dok vas Paramahamsa Vishwananda vodi na unutarnje putovanje samootkrivanja i transformacije. Još ima slobodnih mjesta. Registrirajte se

 

POGLEDAJTE PRIJENOSE PROSLAVE: 

 

 

Izvorni tekst na engleskom pročitajte OVDJE.

X