ŽIVOT JE IZBOR, A NAČIN NA KOJI MISLITE JE PUT. VIDITE LJEPOTU U ŽIVOTU I NESTAT ĆE SVA PRLJAVŠTINA IZ VAŠEG UMA. GLEDAJTE S LEĆOM RADOSTI I LJUBAVI I UŽIVAT ĆETE U SVAKOM TRENUTKU KAO POKLONU.

PARAMAHAMSA VISHWANANDA

 

Dragi prijatelji i predanici!

Kako dani postaju sve topliji, naše aktivnosti sve više se sele na otvoreno,no nastavljamo i s redovnim online aktivnostima Bhakti Marge Hrvatske.

Kako je Paramahamsa Vishwananda na satsangu 10. travnja 2020. rekao:

„Kao što ste rekli: bezuvjetna ljubav. Bezuvjetna ljubav ne uklapa se u prostor brige oko stvari. Ovdje ste da dajete, pa dajte. Ako znate da osoba uistinu treba pomoć, pomozite joj. Koliko god možete pomoći, pomozite ljudima, ali vjerujte da je Gospodin s vama što god radili; Bhagavan je s vama. Stoji pored vas, pa se ne trebate brinuti zbog toga. To morate učiniti iz radosti, iz sreće, jer sve što radite iz sreće i radosti, donosi drugu vrstu ploda.

Dakle, sve predajte Gospodinovim stopalima. Što god radiš, čini u služenju Boga. A ako nemate takav stav dok to radite, noću dok spavate, samo zatvorite oči i ponudite to Njemu. Recite: „Krishna arpanamastu“ i ponudite mu svoj dan. Ponudite sve što ste učinili: dobro i loše.“

Pridružite nam se na na online darshanima Paramahamse Vishwanande utorkom i četvrtkom. Primit ćete osobni blagoslov bezuvjetne ljubavi od bogospoznatog duhovnog Učitelja.

Prihvatite naš poziv za sudjelovanjem u našim aktivnostima te postanite aktivan sudionik u širenju svjetlosti i ljubavi svima. Dobrodošli!

Jai Gurudev!

 

 

 

Bhakti Marga Hrvatska u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi s postupanjem tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) mjerama predostrožnosti nastavlja s redovitim OM Chanting krugovima, grupnim meditacijama, satsanzima, bhajan grupama, eventima, tečajevima i meditacijama, online i uživo. O novim terminima trenutno odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Hvala na razumijevanju!

Pozivamo vas da se uključite i podržite online i aktivnosti  uživo Bhakti Marge u svijetu i Hrvatskoj.  

 

PREGLED ZBIVANJA U TRAVNJU    

10. 4. – Osvrt na online tečaj jednostavne puje

17. 4. – Osvrt na proslavu Ramanuja Acharya Jayantija u splitskom hramu

24. 4. – Osvrt na recitiranje veda: Prahlādova čistoća

24. 4. – Osvrt na proslavu Ram Navami i Hanuman jayantija u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu

5. – 26. 4. – Osvrti na online pjevanje zvuka OM i OM Chanting punog Mjeseca

 

ZANIMLJIVOSTI

SVAKODNEVNO! Prijenos UŽIVO jutarnjih molitvi, svakog jutra u 7 sati i večernjeg aratija u 20 sati te nedjeljnjih jutarnjih molitvi u 9 sati  iz Bhutabhrteshwarnath mandira u ashramu Shree Peetha Nilaya.

SUBOTOM prijenos UŽIVO! SATSANG, puja, abhishekam i predavanje Swamija Kanjalochane u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu, subotom u 18:00 sati.

 

Ovdje smo da molimo za vas. Obrazac zahtjeva za molitve ispunite ovdje.  

 

DONIRAJTE BHAKTI MARGI HRVATSKE  

SRI KEVALA NARASIMHA HRAM U SPLITU

  1. SPONZORIRANJE GARLANDA ZA SRI KEVALA NARASIMHA PUJU
  2. SPONZORIRANJE YAJNE ILI DIJELA YAJNE Yajna se može naručiti za sebe ili druge. Svi zainteresirani za sponzoriranje yajne ili dijela yajne kontaktirajte Swamija Kanjalochanu na 091 556 9717.
  3. PRIJATELJI SRI KEVALA NARASIMHE

OM CHANTING- PODRŠKA ZA ISCJELJENJE

OM Chanting pomaže ljudima u krugovima OM Chantinga kao i lokalnoj sredini. S namjerom također može pomoći i na daljinu . Pišite nam na omchanting@bhaktimarga.hr  za podršku iscjeljivanja na daljinu, ime osobe će biti dodano u kutiju za molitve i bit će stavljeno u sredinu OM Chanting krugova u Hrvatskoj. Možete uputiti molitvu za osobu, grupu, mjesto, područje konflikta. Imena ostaju u kutiji tri mjeseca.

ZA RASPORED OM CHANTING KRUGOVA u Hrvatskoj pošaljite upit na omchanting@bhaktimarga.hr  

 

TJEDNO

 

PROČITAJTE

JEDNA GODINA SVETE MANTRE, Bhakti Marga

KIRTAN UŽIVO: RADHE RADHE GOVINDA RADHE – SRI VRINDAVANA DHAM, Bhakti Marga

UČIMO OD VELIKIH BHAKTA: BHU-DEVI, Bhakti Marga

 

NAJAVA DOGAĐANJA U SVIBNJU 2021.

2. 5. – Online tečaj Babaji Surya Namaskara

7. – 8. 5. – Tečaj Atma Kriya Yoge u Rijeci

22. 5. – Vedska subota: Yajna u Solinu i proslava Narasimha Chaturdashija u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu

29. 5. – Recitiranje veda: Bhūmi devī uvijek daje

26. 5. – OM Chanting punog Mjeseca

 

BHAKTI TRGOVINA

Sve što je potrebno jednom bhakti na duhovnom putu možete pronaći kod nas u Bhakti trgovini.

Za mnoštvo drugih egzotičnih i odjevnih predmeta kontaktirajte nas na email shop@bhaktimarga.hr ,  095 5822903 (Tulsi) ili nas posjetite u Centru Bhakti Marge (Sri Kevala Narasimha hram), Domovinskog rata 47 u Splitu te saznajte što imamo NOVO u ponudi. Kontaktirajte nas, dođite i iskoristite pogodnosti. Jai Gurudev!  

 

BHAKTI KNJIŽARA Tijekom cijele godine posjetite našu Bhakti knjižaru.  

„Zar nije krasno pjevati ime Nārāyana? Dopustite sebi da se utopite u njemu. Takva je veličina Božjeg imena, tko god pjeva otvorenog srca, tko god pjeva Božje ime s vjerom, bit će uvučen još više u njega. Znate, što više se predajete, što više gubite sebe u tom božanskom imenu, to više ljudski identitet nestaje. Ostaje samo božansko i to je ono što uistinu jest. Ako maknemo tijelo, tko ste vi? Duša, zar ne? “ – Citat iz knjige Govori 2005., 40. str.

Za više informacija i predbilježbe kontaktirajte: knjige@bhaktimarga.hr , 091 9526 145, Krishnaveni Dasi  

 

VIDEO

Jai Radha Jai Krishna Jai Vrindavan | Kirtan s Učiteljem

 

Sri Rama Rama Rameti – Taraka mantra | Bhakti Yoga Mantre

 

Om Namo Narayanaya – Mantras con Amor | Kirtan

 

Kad se maya ukloni, što ostaje? |Uvidi Učitelja

 

X