Paramahamsa Vishwananda kaže: „Kad izgovarate ime Radha, ono vibrira u vašoj srčanoj čakri i samo izgovaranjem njenog imena otvorit će srce i pomoći vam da volite Boga.“ Uživajte u imenu Radha uz našu najnoviju objavu na blogu i Kirtan Live!

Napisala: Lakshmi

Vrindavan, mjesto na kojem je gospodin Krishna izveo većinu svojih lila iz djetinjstva, i mjesto koje moraju posjetiti sve vaišnave, nosi vibraciju kako nijedno drugo mjesto. Šetajući ulicama ovog blagoslovljenog grada, obilazeći mnoga sveta mjesta i brojne hramove posvećene štovanju Radhe i Krishne, lako je vidjeti i osjetiti zašto je to tako sveto mjesto. Gospodinova prisutnost postaje gotovo opipljiva.

Međutim, ako ćemo istaknuti jednu stvar, to je da je ime Srimati Radharani svima na usnama. Od trenutka kada se probudite, prva osoba koju ćete sresti, pozdravit će vas s ‘Radhe Radhe’. Stanovnici grada neprestano ponavljaju ‘Radhe Radhe’, lokalni ulični prodavači i trgovine puštaju Radha-Krishna bhajane, cijeli je grad doslovno prožet Njenim imenom.

Ovo je ljepota Vrindavana u kojem božanska imena neprestano odzvanjaju u vašim ušima. S toliko hramova i ašrama uokolo, nema trenutka kada se božansko ime ne ponavlja i ne pjeva.

Ovog mjeseca izlazi nam novi Kirtan Live – Radhe Radhe Govinda Radhe (Sri Vrindavan Dham) na čelu s Aaradhakanandom. Kad sam razgovarala s Aaradhakom o kirtanu, rekao je da je to onaj koji je komponirao 2016. Eksperimentirao je kako bi stvorio stil koji je miješao jednostavni Vraj kirtan sa zapadnim melodijama. Rekao je da ga je s vremena na vrijeme pjevao, pa čak i dok je bio u Vrindavanu kako bi blagoslovio melodiju. Tijekom hodočašća na Holi u ožujku 2020. Paramahamsa Vishwananda rekao je da se sve duhovne prakse koje netko radi u Vrindavanu umnožavaju stostruko pa koje je bolje mjesto za njegovo pjevanje od samog Vrindavana!

Aaradhaka je rekao da je samo nekoliko godina kasnije osjetio da je pjesma dovoljno zrela za snimanje. Objasnio je da je zapravo napisao još jedan bhajan i uzeo završni dio tog i pomiješao ga s ovim. Rekao je da se uz podršku Gurujija i uz podršku drugih ljudi koji govore hindski pobrinuo da nema pogrešaka, čak je Gurujiju poslao poruku kako bi bio siguran da je jedna od fraza točna.

Pitao sam Aaradhaku postoji li nešto što bi mogao reći o pjevanju imena Radha na što mi je on odgovorio: „Radhino ime izaziva najveću ovisnost kad ga se pjeva: U njenom imenu postoji posebna slatkoća, nešto se događa… postoji druga vrsta ljubavi koja dolazi kad pjevamo njeno ime, nastaje misterija… „

Dalje je rekao: „Nije slučajno što brajwasi kažu da kad kažete Radha, dolazi Krishna. Uvijek kad dođe Radha, mora doći i Krishna, tako da u biti kada pozovete najvišu predanost, Boga dobivate kao bonus.“

Glazba ima moć u trenu vas prenijeti na sretno mjesto. Međutim, ako je glazba prožeta s bhakti ili usredotočena oko božanskih imena, imate nešto čarobno što nadilazi samu sreću, nešto što ima sposobnost otvoriti srce i odvesti vas u stanje blaženstva.

Kad izgovarate ime Radha, ono vibrira u vašoj srčanoj čakri i samo izgovaranjem njezina imena otvorit će srce i pomoći vam da volite Boga.

Paramahamsa Vishwananda

Unesite danas ime Radhe u svoje srce i pjevajte Radhe Radhe Govinda Radhe!

 

Izvorni tekst na engleskom pročitajte OVDJE.

X