PREDANIK NIJE NETKO TKO SE UDALJAVA OD BOGA DA BI GA OBOŽAVAO, ŠTOVAO GA. NE RADI SE O VIŠEM I NIŽEM, GOSPODARU I SLUZI, VEĆ SAMO O LJUBAVI KOJA JE PRISUTNA OVDJE I SADA!

PARAMAHAMSA VISHWANANDA

Dragi prijatelji i predanici!

Nedavno smo putem online poveznice sudjelovali na proslavi devet noći Navaratrija u Shreee Peetha Nilayi. Od 17. – 24. listopada svakodnevno smo mogli slušati predavanja o Bhagavad Giti, a od 18 sati uključiti se u program puja, abhishekama, yajne, molitvi i bhajana. Slijedio je Gurujijev satsang o Mukunda mala stotram i na kraju arati.

Što je Paramahamsa Vishwananda rekao o online darshanu pročitajte u nastavku:

„Veza koju guru ima s ljudima veza je od srca k srcu. To nije prostor, nije vrijeme, nije udaljenost. Online darshan podsjetnik je na ono što već imate u sebi.
Što se događa na samom darshanu? Prvo, prije darshana, vidio sam vas sve. Vidjevši sve vas, vizualiziram vas u božanskoj svijesti. To znači da postoji univerzalna svijest u kojoj smo svi zajedno povezani.
Kad vam kažem da zatvorite oči i vizualizirate me, zapravo, na isti način na koji vi mene vizualizirate, povezujem se s cijelom vašom sviješću. Atma koja je unutra povezuje se s univerzalnom atmom koja je u svima. I tu se događa darshan.
Najuzbudljivije je vidjeti ljude nakon darshana, njihovu sreću. To je jako lijepo. Imamo radosne, sretne ljude. A to je nešto najljepše. To je ono što svijet gubi iz dana u dan: sreću. Svijet gubi radost življenja!“

Pozivamo vas da iz svakodnevnih životnih teškoća pronađete poticaj za traženjem više svrhe života i ljubavi Božje te da nam se pridružite na sljedećem online državnom darshanu 6. studenoga 2020. za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Srbiju, Sjevernu Makedoniju, Poljsku, Moldaviju i Rumunjsku. Prijave su u tijeku!

Pridružite nam se utorkom i četvrtkom u druženju s Gurujijem uz japu i satsang ‘Poveži se s Božanskim’, online javnim darshanima, online predavanjima i tečajevima prema rasporedu u našem kalendaru događanja.

Jai Gurudev!


OBAVIJESTI!  

Dragi prijatelji Bhakti Marge i štovatelji Paramahamse Vishwanande!

Radost mi je obavijestiti vas da moja knjiga, koja je napisana u originalu na engleskom jeziku i izašla nedavno i na njemačkom, uskoro bi mogla biti dostupna i u hrvatskom izdanju. Trenutno se knjiga sprema za tisak.

Knjiga je već dotakla mnoge ljude koji su je pročitali i preporučili svojim prijateljima i obitelji. Mnoge je potakla na duboko promišljanje o svom životu i potakla na mnoga filozofska i teološka promišljanja. Ipak, knjiga je prilagođena svima, pa i onima koji nisu svjesno zagazili na duhovni put. A za one koji jesu, pomoći će im odgovoriti na mnoga pitanja i razjasniti mnoge dvojbe.

Troškovi prevođenja, lekture, grafičkog dizajna i obrade, tiska i svega ostalog što ide uz objavu knjige dosta su visoki i iznose 22 500 kuna (oko 3000 €).

Ako želite pomoći donacijama ili sponzorstvom da knjiga što prije dođe do polica knjižara i knjižnica, kao i u domove mnogih iskrenih tragatelja, slobodno mi se obratite na messenger.

– Swami Kanjalochana, autor knjige „My Journey – A Life Forged by Fire“

Bhakti Marga Hrvatska u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi s postupanjem tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) mjerama predostrožnosti nastavlja s redovitim OM Chanting krugovima, grupnim meditacijama, satsanzima, bhajan grupama, eventima, tečajevima i meditacijama, online i uživo. O novim terminima trenutno odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Hvala na razumijevanju!

Pozivamo vas da se uključite i podržite online i aktivnosti  uživo Bhakti Marge u svijetu i Hrvatskoj.

PREGLED ZBIVANJA U LISTOPADU

4. 10. – Osvrt na online tečaj mudri sa Swamijem Kanjalochanom

10. 10. – OM Chanting u Starom gradu Zrinski – Hrvatska Kostajnica

5., 12. i 19. 10.  – Osvrti na online pjevanje zvuka OM

17. 10. – Osvrt na proslavu Navaratrija u Sri Kevala Narasimha hramu

18. 10. – Osvrt na izložbu slika TulsiVan u Novim Starinama u Solinu

7., 14. i 20. 10. – Osvrti na online Project Mantra

3. i 24. 10. – Osvrt na puje, abhishekam, bhajane i predavanje Swamija Kanjalochane u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu

ZANIMLJIVOSTI

UTORKOM I ČETVRTKOM prijenos UŽIVO! Poveži se s božanskim uz japu i satsang s Paramahamsom Vishwanandom od 17:00 do 18:00 sati u Ashramu Shree Peetha Nilaya.

SUBOTOM prijenos UŽIVO! SATSANG, puja, abhishekam i predavanje Swamija Kanjalochane u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu, subotom u 18:00 sati, prijenos UŽIVO!


Prijenos UŽIVO jutarnjih molitvi, svakog jutra u 7 sati i večernjeg aratija u 20 sati te nedjeljnjih jutarnjih molitvi u 9 sati  iz Bhutabhrteshwarnath mandira u ashramu Shree Peetha Nilaya.

Ovdje smo da molimo za vas. Obrazac zahtjeva za molitve ispunite ovdje.

DONIRAJTE BHAKTI MARGI HRVATSKE  

SRI KEVALA NARASIMHA HRAM U SPLITU

  1. SPONZORIRANJE GARLANDA ZA SRI KEVALA NARASIMHA PUJU
  2. SPONZORIRANJE YAJNE ILI DIJELA YAJNE
  3. ‘PRIJATELJI SRI KEVALA NARASIMHE’

OM CHANTING- PODRŠKA ZA ISCJELJENJE

OM Chanting pomaže ljudima u krugovima OM Chantinga kao i lokalnoj sredini. S namjerom također može pomoći i na daljinu .

Pišite nam na omchanting@bhaktimarga.hr za podršku iscjeljivanja na daljinu, ime osobe će biti dodano u kutiju za molitve i bit će stavljeno u sredinu OM Chanting krugova u Hrvatskoj. Možete uputiti molitvu za osobu, grupu, mjesto, područje konflikta. Imena ostaju u kutiji tri mjeseca.

RASPORED OM CHANTING KRUGOVA u Hrvatskoj pogledajte ovdje.

REDOVITA DOGAĐANJA

TJEDNO

OM CHANTING, online pjevanje zvuka OM za planet Zemlju, ponedjeljkom u 18 sati

ONLINE PROJECT MANTRA, zajedničko mantranje Om Namo Narayanaya, srijedom u 17:30 sati

ATMA KRIYA YOGA, međunarodna online praksa, petkom u 19:30 sati

PROČITAJTE

SVLADAVANJE UMA, Paramahamsa Vishwananda

ČOVJEK SNUJE, BOG ODLUČUJE, Swami Kanjalochana

ŽIVOT JE MILOST, Paramahamsa Vishwananda

NAJAVA DOGAĐANJA U STUDENOM 2020.

6. 11. – Online državni darshan za Hrvatsku

13. i 14. 11. – Tečaj Atma Kriya Yoge u Rijeci

28. 11. – Noć Kartika u Sri Kevala Narasimha hramu u Split

30.11. – OM Chanting punog MjesecaBHAKTI TRGOVINA

Sve što je potrebno jednom bhakti na duhovnom putu možete pronaći kod nas u Bhakti trgovini.

Za mnoštvo drugih egzotičnih i odjevnih predmeta kontaktirajte nas na email shop@bhaktimarga.hr ,  095 5822903 (Tulsi) ili nas posjetite u Centru Bhakti Marge (Sri Kevala Narasimha hram), Domovinskog rata 47 u Splitu te saznajte što imamo NOVO u ponudi. Kontaktirajte nas, dođite i iskoristite pogodnosti. Jai Gurudev!

BHAKTI KNJIŽARA

Tijekom cijele godine posjetite našu Bhakti knjižaru.

„Što je duhovna bolest? Ponos, ego i sve povezano s tim. Ta bolest zarobljava osobu. Gospod Šiva kaže da Guru ima lijek za tu bolest. On zna kako otkloniti ego, kako ga sasjeći. On zna kako uništiti ponos svojeg bhakte. I kad osoba nema te bolesti, slobodna je.“  – Sri Guru Gita, 93. stih

Za više informacija i predbilježbe kontaktirajte: knjige@bhaktimarga.hr , 091 9526 145, Krishnaveni Dasi

VIDEO

Sri Vitthala Giridhari Parabrahmane Namaha | Kirtan

Sri Krishna Chaitanya | Kirtan s Učiteljem

Navaratri – 1. dan | Shree Peetha Nilay

Sri Vrindavan Dham | Kirtan

Koja je priroda onog što nazivamo ‘ja’?|| |Uvidi Učitelja