Četvrtu godinu zaredom održan je OM Chanting u Starom gradu Zrinski u Hrvatskoj Kostajnici. Premda je manifestacija Kestenijade 2020. otkazana u zadnji čas, izletnici i ljubitelji Kestenijade od petka su počeli dolaziti u grad bilo vlakom, osobnim automobilima, motorima ili biciklima.

Ovogodišnji OM Chanting na povijesnim mjestima, u Starom gradu Zrinski, posvetili smo iscjeljivanju prošlosti, pravima i slobodi. Pored članova OM Chanting grupe Hrvatska Kostajnica, podršku ovoj vrijednoj inicijativi pružile su sudionice iz Zagreba i Rijeke. Prvi put OM Chanting iz Starog grada prenosili smo online putem Zooma.

U prekrasnom sunčanom danu, zidinama ove utvrde iz 13. stoljeća, koja se smjestila između dviju država, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ponovno je odjekivao zvuk OM, šireći svoje vibracije cijelom pounjskom dolinom. U meditaciji za planet Zemlju vibracije ljubavi i svjetlosti sadržane u zvuku om proširili smo cijelim planetom iscjeljujući je i harmonizirajući.

Sa online sudionicom Adom iz Rijeke, online smo podijelili kolač od kestena i medeno srce s porukom Paramahamse Vishwanande te je poveli na virtualno razgledavanje utvrde i rijeke Une.

Privukli smo pažnju izletnika koji su pratili OM Chanting te smo ih pozvali na sljedeću Kestenijadu 2021.

DOJMOVI:

Prije i tijekom OM Chantinga osjećala sam ugodu, pozitivnu vibraciju i lakoću. Prestala sam osjećati napetost. Jako posebno iskustvo održano na posebnom mjestu. Hvala na mogućnosti da sudjelujem online i doživim “online razgledavanje” tvrđave. Sve pohvale organizatorici.

– Ada, Rijeka

Kad je najbolji trenutak biti sretan, ispunjen i zahvalan za ovo obilje?????Upravo ovaj trenutak sada. Nema boljeg trenutka od sada.???Izuzetno sam zahvalna za današnji dan i OM Chanting u Hrvatskoj Kostajnici!???Naizgled mali gradić na Uni, s lijepom tvrđavom, okružen brežuljicima i šumama kestena, a zapravo mjesto s ljudima velikih ideja i dobre volje. ❤️????Ljudima velike duhovne i unutarnje snage koji pokreću taj mali grad da živi, da se bori, da se ne da, koliko god je izazova pred njime.Stara tvrđava gdje su bili u sukobu i Turci i razni drugi narodi, sada je postala mjesto gdje se ljudi okupljaju u miru?, složni u želji da se prošire mir i ljubav cijelom Zemljom.???Jeka oma unutar zidina tvrđave odjeknula je daleko izvan tvrđave, proširila se po cijeloj Zemlji i cijelom univerzumu. ???Snaga oma nema granica!???Neka se dobre energije šire!! Danas, ovaj tren je najbolji tren!! ???????

– Maja. Zagreb

X