NE TREBA UVIJEK RAZUMJETI UMOM. SAMO SE USREDOTOČITE NA NJEGA, OSJETITE NJEGOVU LJUBAV U SEBI. TO JE NAJVEĆE BLAGO. TEK TADA ZAISTA MOŽETE REĆI DA STE SLOBODNI.

PARAMAHAMSA VISHWANANDA

 

Dragi prijatelji i predanici!

Prisjećajući se hodočašća hrvatskih predanika u ožujku 2020. na Holiju u Indiji s Paramahamsom Vishwanandom i obilja blagoslova koje smo primili, ove godine imamo jedinstvenu priliku uključiti se u prvo virtualno hodočašće s Gurujijem na Shivaratriju i Holiju na Maurucijusu, na unutarnje putovanje otkrivanja i transformiranja sebe.

Kako je Swami Kanjalochana nadahnut komentarima Paramahamse Vishwanande na Bhagavad Gitu napisao:

„Stoga je razmišljanje o Bogu stvaranje Njegove slike u našem umu, prizivanjem Njega, ponavljanjem mnogih Njegovih imena i osjećanjem Njegove prisutnosti u našim srcima vrlo dobra praksa. U tu svrhu Guruji preporučuje Om Namo Narayanaya kao moksha-mantru (mantru oslobođenja). Oslobađamo svoj um kako bismo ga mogli koristiti da zauvijek prebiva na Bogu. Gospodinu može pružiti neprekinutu vječnu službu s ljubavlju. Kad se um vrti oko Božanskog, uistinu se možemo utemeljiti u jogi – neprekinutom božanskom zajedništvu sa Srimanom Narayanom. To je ono što joga zapravo jest. To je zapravo bhakti. Bhakti ne mašta o Gospodinovim lilama, već je to stvarni susret s Njim.“

Učinimo svoj um svojim prijateljem i iskusimo blagoslov božanske ljubavi na online darshanima Paramahamse Vishwanande, utorkom i četvrtkom prihvaćanjem ove vrlo rijetke prilike primanja osobnog blagoslova bezuvjetne ljubavi od bogospoznatog duhovnog Učitelja.

Pridružite nam se u širenju ljubavi i svjetlosti sudjelovanjem u ostalim aktivnostima Bhakti Marge Hrvatske.

Jai Gurudev!

 

 

 

Bhakti Marga Hrvatska u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi s postupanjem tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) mjerama predostrožnosti nastavlja s redovitim OM Chanting krugovima, grupnim meditacijama, satsanzima, bhajan grupama, eventima, tečajevima i meditacijama, online i uživo. O novim terminima trenutno odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Hvala na razumijevanju!

Pozivamo vas da se uključite i podržite online i aktivnosti  uživo Bhakti Marge u svijetu i Hrvatskoj.  

PREGLED ZBIVANJA U VELJAČI  

6. i 13. 2. – Osvrt na puje, yajnu, abhishekam, bhajane i predavanje Swamija Kanjalochane u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu

20. 2. – Osvrti na recitiranje veda: Śivina vrhunska predanost  

1.- 27. 2. – Osvrti na online pjevanje zvuka OM  

3. – 24. 2. – Osvrti na online Project Mantra

7. – 28. 2. – Osvrti na online vježbanje Babaji Surya Namaskara    

 

ZANIMLJIVOSTI

SVAKODNEVNO prijenos UŽIVO!
Kirtan i satsang s Paramahamsom Vishwanandom iz Mauricijusa!

SUBOTOM prijenos UŽIVO!
SATSANG, puja, abhishekam i predavanje Swamija Kanjalochane u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu, subotom u 18:00 sati.

 

Prijenos UŽIVO jutarnjih molitvi, svakog jutra u 7 sati i večernjeg aratija u 20 sati te nedjeljnjih jutarnjih molitvi u 9 sati  iz Bhutabhrteshwarnath mandira u ashramu Shree Peetha Nilaya.

Ovdje smo da molimo za vas. Obrazac zahtjeva za molitve ispunite ovdje.  

 

DONIRAJTE BHAKTI MARGI HRVATSKE  

SRI KEVALA NARASIMHA HRAM U SPLITU

  1. SPONZORIRANJE GARLANDA ZA SRI KEVALA NARASIMHA PUJU
  2. SPONZORIRANJE YAJNE ILI DIJELA YAJNE Yajna se može naručiti za sebe ili druge. Svi zainteresirani za sponzoriranje yajne ili dijela yajne kontaktirajte Swamija Kanjalochanu na 091 556 9717.
  3. PRIJATELJI SRI KEVALA NARASIMHE

 

OM CHANTING- PODRŠKA ZA ISCJELJENJE OM Chanting pomaže ljudima u krugovima OM Chantinga kao i lokalnoj sredini. S namjerom također može pomoći i na daljinu . Pišite nam na omchanting@bhaktimarga.hr  za podršku iscjeljivanja na daljinu, ime osobe će biti dodano u kutiju za molitve i bit će stavljeno u sredinu OM Chanting krugova u Hrvatskoj. Možete uputiti molitvu za osobu, grupu, mjesto, područje konflikta. Imena ostaju u kutiji tri mjeseca.

ZA RASPORED OM CHANTING KRUGOVA u Hrvatskoj pošaljite upit na omchanting@bhaktimarga.hr  

 

TJEDNO

 

PROČITAJTE

UČINITE SVOJ UM SVOJIM PRIJATELJEM, Swami Kanjalochana, Bhakti Marga

12 STUPOVA DHARME – ŠTOVANJE, Bhakti Marga

UČIMO OD VELIKIH BHAKTA: HANUMAN, Bhakti Marga

 

NAJAVA DOGAĐANJA U OŽUJKU 2021.  

 

6. i 7. 3. – Online tečajevi Babaji Surya Namaskara u stojećem i sjedećem položaju

 

 

27. 3. – Recitiranje veda: Hahnumān

   

 

4., 23., 25. i 30. 3. – Online darshani s Paramahamsom Vishwanandom

 

 

28. 3. – OM Chanting punog Mjeseca

 

BHAKTI TRGOVINA

Sve što je potrebno jednom bhakti na duhovnom putu možete pronaći kod nas u Bhakti trgovini.

Za mnoštvo drugih egzotičnih i odjevnih predmeta kontaktirajte nas na email shop@bhaktimarga.hr ,  095 5822903 (Tulsi) ili nas posjetite u Centru Bhakti Marge (Sri Kevala Narasimha hram), Domovinskog rata 47 u Splitu te saznajte što imamo NOVO u ponudi. Kontaktirajte nas, dođite i iskoristite pogodnosti. Jai Gurudev!  

 

BHAKTI KNJIŽARA

Tijekom cijele godine posjetite našu Bhakti knjižaru.

„Odnos gurua i učenika jedno je bezuvjetno prijateljstvo koje traje vjekovima, životima. Nijedan učenik nikada ne ide praznih ruku k svom učitelju. A učitelj zauzvrat daje učeniku neprocjenjiva duhovna blaga.“
– Swami Kanjalochana, citat iz knjige Moje putovanje – život iskovan u plamenu, 133. str.

Knjigu možete naručiti direktno kod Swamija Kanjalochane na 091 556 9717.

Za više informacija i predbilježbe kontaktirajte: knjige@bhaktimarga.hr , 091 9526 145, Krishnaveni Dasi  

 

VIDEO

Sanwal Sa Giridhari | Kirtan s Učiteljem

 

Radha Giridhari | Kirtan  

 

Lingashtakam | Bhakti Yoga Mantre  

 

Imamo li izbora u vršenju svoje dharme?| Uvidi Učitelja    

X