KAD JE UM TOLIKO USREDOTOČEN NA SVIJET, POSTOJI TAKAV PROCIJEP DA GA SE VRATI NATRAG. ALI UNATOČ TOME, MILOŠĆU, SVE POSTAJE MOGUĆE. ZATO NA BHAKTI PUTU UVIJEK MOLIMO: „GOSPODINE, PODARI NAM SVOJU MILOST.“

PARAMAHAMSA VISHWANANDA

 

Dragi prijatelji i predanici!

Još jedna godina puna izazova je iza nas. Bhakti Marga Hrvatska unatoč brojnim ograničenjima u 2020. godini održala je mnoga online događanja te omogućila brojne online darshane s Paramahasom Vishwanandom i druženja uz japu i satsang.

Istim tempom nastavljamo u 2021. te vas pozivamo da nam se pridružite i sudjelujete u našim radionicama, tečajevima, tjednim događanjima i ostalom što možete pratiti u našem kalendaru događanja.

Kako je Swami Kanjalochana u svojoj božićnoj poruci 24. prosinca napisao:

„Meditirajmo na Isusov lik i djelo, na njegove riječi i poruku. Tražimo to obećano Kraljevstvo Božje tamo gdje nam je ukazao – u nutrini našeg srca. A kako doprijeti do srca? Volite Boga svim svojim srcem, umom i dušom te volite svoje bližnje. Pod bližnjima nije mislio samo na užu rodbinu, već na sve ljude koje nam je Bog poslao tijekom života. Jer ne možemo u Kraljevstvo Božje ako jedne volimo, a druge mrzimo. Bog je u srcima svih utjelovljen u nesebičnoj, bezuvjetnoj i neograničenoj Ljubavi.

Dragi prijatelji, želim vam svima najljepši Božić i da pronađete tog Malog Božića u svom srcu i da Ga podijelite sa svima.“

Jai Gurudev!

 

 

 

Bhakti Marga Hrvatska u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi s postupanjem tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) mjerama predostrožnosti nastavlja s redovitim OM Chanting krugovima, grupnim meditacijama, satsanzima, bhajan grupama, eventima, tečajevima i meditacijama, online i uživo. O novim terminima trenutno odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Hvala na razumijevanju!

Pozivamo vas da se uključite i podržite online i aktivnosti  uživo Bhakti Marge u svijetu i Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

 

 

PREGLED ZBIVANJA U PROSINCU

5. 12. – Osvrt na predstavljanje knjige Swamija Kanjalochane „Moje putovanje – život iskovan u plamenu“ u Rijeci

7. – 28. 12.  – Osvrti na online pjevanje zvuka OM

12. 12. – Osvrt na puje, yajnu, abhishekam, bhajane i predavanje Swamija Kanjalochane u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu

2. – 30. 12. – Osvrti na online Project Mantra

26. 12. – Osvrt na Božićno – novogodišnji online satsang sa Swamijem Kanjalochanom u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu

 

 

 

 

 

 

ZANIMLJIVOSTI

SUBOTOM prijenos UŽIVO! SATSANG, puja, abhishekam i predavanje Swamija Kanjalochane u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu, subotom u 18:00 sati.


Prijenos UŽIVO jutarnjih molitvi, svakog jutra u 7 sati i večernjeg aratija u 20 sati te nedjeljnjih jutarnjih molitvi u 9 sati  iz Bhutabhrteshwarnath mandira u ashramu Shree Peetha Nilaya.

Ovdje smo da molimo za vas. Obrazac zahtjeva za molitve ispunite ovdje.

 

 

 

 

DONIRAJTE BHAKTI MARGI HRVATSKE  

SRI KEVALA NARASIMHA HRAM U SPLITU

  1. SPONZORIRANJE GARLANDA ZA SRI KEVALA NARASIMHA PUJU
  2. SPONZORIRANJE YAJNE ILI DIJELA YAJNE
  3. ‘PRIJATELJI SRI KEVALA NARASIMHE’

 

 

 

OM CHANTING- PODRŠKA ZA ISCJELJENJE

OM Chanting pomaže ljudima u krugovima OM Chantinga kao i lokalnoj sredini. S namjerom također može pomoći i na daljinu .

Pišite nam na omchanting@bhaktimarga.hr za podršku iscjeljivanja na daljinu, ime osobe će biti dodano u kutiju za molitve i bit će stavljeno u sredinu OM Chanting krugova u Hrvatskoj. Možete uputiti molitvu za osobu, grupu, mjesto, područje konflikta. Imena ostaju u kutiji tri mjeseca.

RASPORED OM CHANTING KRUGOVA u Hrvatskoj pogledajte ovdje.

 

 

 

REDOVITA DOGAĐANJA

 

TJEDNO

OM CHANTING, online pjevanje zvuka OM za planet Zemlju, ponedjeljkom u 18 sati

ONLINE PROJECT MANTRA, zajedničko mantranje Om Namo Narayanaya, srijedom u 18 sati

ATMA KRIYA YOGA, međunarodna online praksa, petkom u 19:30 sati

 

 

PROČITAJTE

UČIMO OD VELIKIH BHAKTA: BHISHMA, Bhakti Marga

BOŽANSKO JE NA PRVOM MJESTU: INTERVJU S BHAKTI MARGINIM UMJETNIKOM SHYAMNATHOM DASOM, Bhakti Marga

GOSPODIN JE MISTERIJ ZA UM, Bhakti Marga

 

 

 

NAJAVA DOGAĐANJA U SIJEČNJU 2021.

1. 1. – Novogodišnji Project Mantra

 

16. 1. – Online tečaj i refresh Babaji Surya Namaskara

 

28. 1. – OM Chanting punog Mjeseca

 

 

 

 

 

BHAKTI TRGOVINA

Sve što je potrebno jednom bhakti na duhovnom putu možete pronaći kod nas u Bhakti trgovini.

Za mnoštvo drugih egzotičnih i odjevnih predmeta kontaktirajte nas na email shop@bhaktimarga.hr ,  095 5822903 (Tulsi) ili nas posjetite u Centru Bhakti Marge (Sri Kevala Narasimha hram), Domovinskog rata 47 u Splitu te saznajte što imamo NOVO u ponudi. Kontaktirajte nas, dođite i iskoristite pogodnosti. Jai Gurudev!

 

 

BHAKTI KNJIŽARA

Tijekom cijele godine posjetite našu Bhakti knjižaru.

„Sva Božja imena su za Njega. On ima tisuće imena, tisuće oblika. Osjećate li da trebate pjevati bilo koje od imena, osjetite srcem i pjevajte. No, najbolji način je da uzmete jedno ime i pjevate ga, i držite se njega. Zašto? Kada se usredotočite i pjevate jedno ime, izgrađujete njegovu energiju i ono postaje mnogo moćnije nego da pjevate deset imena. Naravno, sva Božja imena su za Boga, ali vibracija kojom vibriraju ponekad je drukčija. Ali uzmete li jedno ime i fokusirate se na njega, izgrađujete energiju i vibraciju tog imena.“

Citat, 82 str., ‘Samo ljubav, pitanja i odgovori, 1. dio’

Za više informacija i predbilježbe kontaktirajte: knjige@bhaktimarga.hr , 091 9526 145, Krishnaveni Dasi

 

VIDEO

Ramachandra Prabhu | Kirtan s Učiteljem

 

Vitthala Panduranga | Bhakti Yoga Mantre

 

Abhishekam na Giridhariju na Mauricijusu | Paramahamsa Vishwananda

Live Giridhari Abhishekam with Paramahamsa Vishwananda

Objavljuje Paramahamsa Sri Swami Vishwananda u Nedjelja, 27. prosinca 2020.

 

Kako probuditi predanost? | Uvidi Učitelja