DA JE BOG SVIMA DOSTUPAN, NE BISTE GA CIJENILI. NE BISTE ČEZNULI ZA NJIM. ZATO SE ON SKRIVA DUBOKO UNUTRA. TEK KAD ZA NJIM UISTINU ČEZNETE, ON ĆE ISKOČITI IZNUTRA PREMA VAN. A PONEKAD ĆE VAM DATI TESTOVE.

PARAMAHAMSA VISHWANANDA

Dragi prijatelji i predanici!

U studenom smo primili mnogo blagoslova Paramahamse Vishwanande, na specijalnom, javnom i državnom online darshanu. Od prvih online darshana do danas svjedoci smo izlijevanja slapova Gurujijeve milosti na tim darshanima. Na druženju nakon darshana, Guruji nam svojim govorom prenosi poruke koje su nam potrebne u ovom vremenu posebnih izazova te je svima koji žele na kraju dana prilika da postave pitanje i razgovaraju s Gurujijem.

Što je Paramahamsa Vishwananda 12. studenoga rekao na online darshanu pročitajte u nastavku:

„Jedna stvar u životu. Čovjek mora u životu raditi stvari zbog kojih će biti ponosan. Što god radili morate biti sretni sa sobom. Morate biti sretni s onim što radite. Ako je to vrlo konkretno i vrlo pozitivno, uvijek ćete biti zadovoljni sobom.

Često se želimo dokazati u očima drugih ljudi. Činimo stvari tako da drugi mogu potvrditi i hvaliti nas. Ali to nije stvarno zadovoljstvo. U trenutku kad vas netko pohvali, u sljedećem će vas netko poniziti. To je prirodno. Neki ljudi će biti sretni zbog vašeg uspjeha a neki neće biti sretni zbog vašeg uspjeha. Ali, dokle god ste u svojoj vlastitoj vjeri i snazi i ako ste zadovoljni zbog toga što radite, uvijek ćete se kretati naprijed u životu.“

Sljedeći online državni darshan za Hrvatsku koji se trebao održati 11. prosinca odgođen je te ćemo vas na vrijeme obavijestiti o novom datumu.

Pridružite nam se na online darshanima  te utorkom i četvrtkom u druženju s Gurujijem uz japu i satsang ‘Poveži se s Božanskim’.

Pozivamo vas da se uključite u online aktivnosti Bhakti Marge Hrvatske, na redovnim tjednim online aktivnostima (pjevanje oma, ponavljanje Om Namo Narayanaya, Atma Kriya Yoga i satsang u splitskom hramu Sri Kevala Narasimha), online predavanjima i tečajevima prema rasporedu u našem kalendaru događanja.

Jai Gurudev!

Bhakti Marga Hrvatska u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi s postupanjem tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) mjerama predostrožnosti nastavlja s redovitim OM Chanting krugovima, grupnim meditacijama, satsanzima, bhajan grupama, eventima, tečajevima i meditacijama, online i uživo. O novim terminima trenutno odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Hvala na razumijevanju!

Pozivamo vas da se uključite i podržite online i aktivnosti  uživo Bhakti Marge u svijetu i Hrvatskoj.

PREGLED ZBIVANJA U STUDENOM

2. – 23. 11.  – Osvrti na online pjevanje zvuka OM

7. 11. – Osvrt na puje, abhishekam i bhajane u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu

14. 11. – Osvrt na proslavu Diwalija u Sri Kevala Narasimha hramu

4. – 25. 11. – Osvrti na online Project Mantra

ZANIMLJIVOSTI

UTORKOM I ČETVRTKOM prijenos UŽIVO! Poveži se s božanskim uz japu i satsang s Paramahamsom Vishwanandom od 17:00 do 18:00.

SUBOTOM prijenos UŽIVO! SATSANG, puja, abhishekam i predavanje Swamija Kanjalochane u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu, subotom u 18:00 sati.


Prijenos UŽIVO jutarnjih molitvi, svakog jutra u 7 sati i večernjeg aratija u 20 sati te nedjeljnjih jutarnjih molitvi u 9 sati  iz Bhutabhrteshwarnath mandira u ashramu Shree Peetha Nilaya.

Ovdje smo da molimo za vas. Obrazac zahtjeva za molitve ispunite ovdje.

DONIRAJTE BHAKTI MARGI HRVATSKE  

SRI KEVALA NARASIMHA HRAM U SPLITU

  1. SPONZORIRANJE GARLANDA ZA SRI KEVALA NARASIMHA PUJU
  2. SPONZORIRANJE YAJNE ILI DIJELA YAJNE
  3. ‘PRIJATELJI SRI KEVALA NARASIMHE’

OM CHANTING- PODRŠKA ZA ISCJELJENJE

OM Chanting pomaže ljudima u krugovima OM Chantinga kao i lokalnoj sredini. S namjerom također može pomoći i na daljinu .

Pišite nam na omchanting@bhaktimarga.hr za podršku iscjeljivanja na daljinu, ime osobe će biti dodano u kutiju za molitve i bit će stavljeno u sredinu OM Chanting krugova u Hrvatskoj. Možete uputiti molitvu za osobu, grupu, mjesto, područje konflikta. Imena ostaju u kutiji tri mjeseca.

RASPORED OM CHANTING KRUGOVA u Hrvatskoj pogledajte ovdje.

REDOVITA DOGAĐANJA

TJEDNO

OM CHANTING, online pjevanje zvuka OM za planet Zemlju, ponedjeljkom u 18 sati

ONLINE PROJECT MANTRA, zajedničko mantranje Om Namo Narayanaya, srijedom u 17:30 sati

ATMA KRIYA YOGA, međunarodna online praksa, petkom u 19:30 sati

PROČITAJTE

ONAJ KOJI OTKLANJA PREPREKE, Paramahamsa Vishwananda

O STRAHU, Paramahamsa Vishwananda

RAZUMIJEVANJE KARTIKA, Bhakti Marga

NAJAVA DOGAĐANJA U PROSINCU 2020.

5. 12. – Predstavljanje knjige Swamija Kanjalochane ‘Moje putovanje – život iskovan u plamenu’ u Rijeci

26. 12. –  Božićni online satsang Bhakti Marge Hrvatske

30.12. – OM Chanting punog MjesecaBHAKTI TRGOVINA

Sve što je potrebno jednom bhakti na duhovnom putu možete pronaći kod nas u Bhakti trgovini.

Za mnoštvo drugih egzotičnih i odjevnih predmeta kontaktirajte nas na email shop@bhaktimarga.hr ,  095 5822903 (Tulsi) ili nas posjetite u Centru Bhakti Marge (Sri Kevala Narasimha hram), Domovinskog rata 47 u Splitu te saznajte što imamo NOVO u ponudi. Kontaktirajte nas, dođite i iskoristite pogodnosti. Jai Gurudev!

BHAKTI KNJIŽARA

Tijekom cijele godine posjetite našu Bhakti knjižaru.

OBAVIJEST!

Dragi čitatelji!

S velikim vam zadovoljstvom predstavljamo knjigu Swamija Kanjalochane ‘Moje putovanje – život iskovan u plamenu’ na hrvatskom jeziku.

Swamijevu knjigu možete naručiti direktno kod njega na 091 556 9717.

„Guruji je nakon kratke šutnje rekao: „Sviđa mi se naslov”. Sjeli smo, a On je u tišini pročitao nekoliko stranica i prelistao ostatak knjige. Zatvorio je oči, podigao pogled i komentirao: „Ovo je dobra knjiga.” Otišao je s rukopisom u rukama i ostavio me samog u razmišljanju o Njegovim riječima. Osjećao sam njihovu snagu. Nekoliko dana kasnije Guruji me je ugledao i prolazivši kraj mene, ponovio je: „Ovo je vrlo dobra knjiga!““  – Swami Kanjalochana

Za više informacija i predbilježbe kontaktirajte: knjige@bhaktimarga.hr , 091 9526 145, Krishnaveni DasiVIDEO

Bhajo Govinda Govinda Gopala | Kirtan

Yamuna Kinare | Kirtan s Učiteljem

Rama lila | Predstava

Kako se predati Božanskom | Uvidi Učitelja

X