LJUBAV JE SAMO LJUBAV, NIJE RAD, IAKO MNOGE STVARI RADIMO IZ LJUBAVI. LJUBAV JEDNOSTAVNO JEST I NIKAD JE NE MOŽETE OTPLATITI.
LJUBAV MOŽE SAMO RASTI SVE VIŠE I VIŠE.

PARAMAHAMSA VISHWANANDA

Dragi prijatelji i predanici!

Nadamo se da ste 15. rujna bili s nama na online državnom darshanu za Hrvatsku kada nam je Guruji rekao:

„Nadam se da ste svi dobro. Ovdje je super vruće. Pretpostavljam da je u vašim mjestima toplije nego ovdje.

Da bi bio sretan, čovjek mora otpustiti prošlost. Vrlo često bivanjem u sadašnjosti imamo jedno stopalo u sadašnjosti, a jedno u prošlosti. Zbog toga nastaje krivnja. Strah. Tuga. I tako dalje.

Um daje prednost stvarima koje ne dobiva, stvarima koje su završile, prisjeća se toga i um poludi.

Kako biste bili sretni, morate imati oba stopala ovdje, sada, u sadašnjem trenutku. Dopustite životu da vas nosi, da se brine o vama. Vjerujte u taj tok života. Kad ćete vjerovati u taj tok života? Kad napustite život? Onda je prekasno. Reći ćete: „Žao mi je, napravio sam to, imao sam prilike, ali to je prošlost. Završilo je.“

Morate iskoristiti priliku da rastete sada. Morate iskoristiti priliku sada da budete sretni i da iznad svega budete svoji. Ono što je Bog stavio u vas, to je tko vi jeste i što trebate biti. To je vaša snaga. Ako se držite te snage, Božansko će vam uvijek pomoći. Kako se kaže: „Najprije pomozi sebi i Bog će ti pomoći.“

Većinu stvari opažamo tako da smo svjesni djelića stvarnosti. Zbog našeg uma vidimo samo djelić onoga što je ondje. I zbog tog malog djelića, u to unesemo svoj razum i stvorimo više problema.

Izađite iz tog prosuđivanja. Izađite iz te krivnje. Izađite iz tog straha. Konačno stanite na svoje noge. Zauzmite se za sebe. Stojte u toj snazi koju imate u sebi. Kad to odlučite, vidjet ćete da ćete imati toliko mnogo moći, toliko mnogo hrabrosti, toliko mnogo snage u sebi.

Ako vas obuzmu strah i krivnja, ako se držite prošlosti, nikada nećete moći naprijed. Zaglavit ćete. I to je u potpunosti na vama.

Ako stisnete kočnicu, nitko vam ne može pomoći. Ali ako se počnete kretati naprijed, naravno, mnogo će ljudi doći, kao kod prepreka na cesti, automobil će preći preko njih.

Takvi trebate biti! Bez obzira što vam dođe na put, nastavite se kretati naprijed!“

Pozivamo vas na sljedeći online državni darshan za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Srbiju, Sjevernu Makedoniju, Poljsku, Moldaviju i Rumunjsku. Prijave su u tijeku!

Pridružite nam se utorkom i četvrtkom u druženju s Gurujijem uz japu i satsang ‘Poveži se s Božanskim’, online javnim darshanima, online predavanjima i tečajevima prema rasporedu u našem kalendaru događanja.

Jai Gurudev!


POZIV!

Poziv svima koji bi željeli podijeliti svoje iskustvo online darshana! Željeli bismo na ovaj način zahvaliti na predivnom iskustvu i blagoslovu, ali i potaknuti mnoge da iskuse ovaj dragocjen dar. Iskustva u obliku nekoliko rečenica objavit ćemo na Facebook i internetskoj stranici Bhakti Marge Hrvatske te u ostalim promotivnim materijalima, a svojim slanjem pristajete da se koriste u tu svrhu. Osobne podatke (ime i mjesto) koristit ćemo u istu svrhu. Ako možete tekst sami prevesti na engleski, bili bismo vam zahvalni. Svoje dojmove pošaljite Krishnaveni Dasi na knjige@bhaktimarga.hr

OBAVIJEST!  

Bhakti Marga Hrvatska u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi s postupanjem tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) mjerama predostrožnosti nastavlja s redovitim OM Chanting krugovima, grupnim meditacijama, satsanzima, bhajan grupama, eventima, tečajevima i meditacijama, online i uživo. O novim terminima trenutno odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Hvala na razumijevanju!

Pozivamo vas da se uključite i podržite online i aktivnosti  uživo Bhakti Marge u svijetu i Hrvatskoj.

PREGLED ZBIVANJA U RUJNU

8. 9. i 18.9. – Project mantra online tečaj

12. 9. – Osvrt na predavanje Radharanina pozivnica – Radha raman (vječni ljubavnik)

14. 9. i 21. 9.  – Osvrt na online pjevanje zvuka OM

19. 9. i 26. 9. – Osvrt na puje, abhishekam i predavanje Swamija Kanjalochane u Sri Kevala Narasimha hramu

ZANIMLJIVOSTI

UTORKOM I ČETVRTKOM prijenos UŽIVO! Poveži se s božanskim uz japu i satsang s Paramahamsom Vishwanandom od 17:00 do 18:00 sati u Ashramu Shree Peetha Nilaya.

SATSANG, puja, abhishekam i predavanje Swamija Kanjalochane subotom u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu.


Prijenos UŽIVO jutarnjih molitvi, svakog jutra u 7 sati i večernjeg aratija u 20 sati te nedjeljnjih jutarnjih molitvi u 9 sati  iz Bhutabhrteshwarnath mandira u ashramu Shree Peetha Nilaya.

Ovdje smo da molimo za vas. Obrazac zahtjeva za molitve ispunite ovdje.

DONIRAJTE BHAKTI MARGI HRVATSKE  

SRI KEVALA NARASIMHA HRAM U SPLITU

  1. SPONZORIRANJE GARLANDA ZA SRI KEVALA NARASIMHA PUJU
  2. SPONZORIRANJE YAJNE ILI DIJELA YAJNE
  3. ‘PRIJATELJI SRI KEVALA NARASIMHE’

OM CHANTING- PODRŠKA ZA ISCJELJENJE

OM Chanting pomaže ljudima u krugovima OM Chantinga kao i lokalnoj sredini. S namjerom također može pomoći i na daljinu .

Ispunjavanjem obrasca za zahtjev za podršku iscjeljivanja na daljinu, ime osobe će biti dodano u kutiju za molitve i bit će stavljeno u sredinu dnevnih OM Chanting krugova u Shree Peetha Nilayi. Možete uputiti molitvu za osobu, grupu, mjesto, područje konflikta. Imena ostaju u kutiji tri mjeseca. Link za obrazac.

RASPORED OM CHANTING KRUGOVA u Hrvatskoj pogledajte ovdje.

REDOVITA DOGAĐANJA

DNEVNO

MANTRANJE Om Namo Narayanaya i Mahamrtyumjaya mantre  u 21:00 sat u listopadu.

TJEDNO

OM CHANTINGonline pjevanje zvuka OM za planet Zemlju, ponedjeljkom u 18 sati

ATMA KRIYA YOGA, međunarodna online praksa petkom u 19:30 sati

ATMA KRIYA YOGA, zajednička jutarnja online praksa, petkom u 6:30 sati

TEČAJEVI SIMPLY MEDITATION  – u Rijeci, Zagrebu i Splitu. Prijave u tijeku!

PROČITAJTE

MOJ DARSHAN S PARAMAHAMSOM VISHWANANDOM U SPLITU 10. 12. 2018., Sandra

MOJE PRVO ISKUSTVO DARSHANA, Anjali Dasi

NAJBOLJU PIZZU U DALMACIJI PEČE HINDUISTIČKI SVEĆENIK, EVO KAKO JE MOŽETE PROBATI, o Swamiju Kanjalochani

NAJAVA DOGAĐANJA U LISTOPADU 2020.

1. 10. i 31.10. – OM Chanting punog Mjeseca

6. 10. – Online državni darshan za Hrvatsku


10. 10. i 11. 10. –  Kestenijada 2020. u Hrvatskoj Kostajnici – OM Chanting u Starom gradu Zrinski i Babaji Surya Namaskar u gradskom parku

20. 10. – Project mantra online tečajBHAKTI TRGOVINA

Sve što je potrebno jednom bhakti na duhovnom putu možete pronaći kod nas u Bhakti trgovini. Za mnoštvo drugih egzotičnih i odjevnih predmeta kontaktirajte nas na email shop@bhaktimarga.hr ,  095 5822903 (Tulsi) ili nas posjetite u Centru Bhakti Marge (Sri Kevala Narasimha hram), Domovinskog rata 47 u Splitu te saznajte što imamo NOVO u ponudi. Kontaktirajte nas, dođite i iskoristite pogodnosti. Jai Gurudev!

BHAKTI KNJIŽARA

Tijekom cijele godine posjetite našu Bhakti knjižaru. Za više informacija i predbilježbe kontaktirajte: knjige@bhaktimarga.hr , 091 9526 145, Krishnaveni Dasi

VIDEO

Svete vedske mantre za zaštitu | Bhakti Yoga mantre

Jagadodhara Karuna Sagara| Kirtan s Učiteljem

Are Re Meri Jaan Hai Radha – Bhajan za vrijeme darshana Paramahamse Vishwanande

Hari Bhajana Se | Kirtan

Samospoznaja |Uvidi Učitelja

X