NA NAMA JE KOLIKO MOŽEMO PRIMITI, UPITI, APSORBIRATI OD NJEGA, KOLIKO MOŽEMO NAUČITI OD NJEGA I PONAJVIŠE KOLIKO SMO SPREMNI PREDATI MU SE.

PARAMAHAMSA VISHWANANDA

Dragi prijatelji i predanici!

Lipanj je bio mjesec pun događanja. Najprije smo glazbenim valovima ljubavi s mantrom Sri Vitthala Giridhari Parabrahmane Namaha – Moj naklon najuzvišenijem gospodu Vitthali koji je utočište i zaštita sviju – doplovili do Gurujijevog pojavnog dana, 13. lipnja, koji smo svečano proslavili u Sri Kevala Narasimha hramu u Splitu.

Uslijedio je još jedan državni darshan s Paramahamsom Vishwanandom za Hrvatsku, a potom već tradicionalno sudjelovanje Bhakti Marge Hrvatske u obilježavanju Međunarodnog dana joge. Glavna događanja održana su u Splitu te su svoj doprinos dali i ostali gradovi.

Kako je Swami Kanjalochana na satsangu u Splitu 20. lipnja rekao:

„Priroda našeg uma je da se konstantno predajemo lošim mislima. Trebamo promijeniti fokus, predati se pozitivnoj strani života. Treba razlikovati ljubav kao stanje svijesti i ljubav kao osjećaj. Ljubav kao stanje svijesti poprima drugačiju dimenziju. Podređujemo sebe potrebama drugih ljudi. Osjećamo povezanost s tim nevidljivim silnicama koje definiraju cijelu kreaciju. To je kada se povežemo s prirodom, s harmoničnim redom u cijeloj kreaciji, kad razumijemo prirodan poredak stvari te razumijemo silu koja nas sve povezuje.“

Ovim nadahnjujućim riječima sve vas pozivamo od 10. do 17. srpnja na 2. međunarodni retreat ‘Duhovni praznici u Hrvatskoj’ sa Swamijem Kanjalochanom u Trogiru i Splitu.

Pozivamo vas da iskoristite još jednu dragocjenu priliku da iz udobnosti svoga doma primite dar darshana! Sljedeći online darshan za Hrvatsku održat će se 4. kolovoza.

Druženje s Gurujijem uz japu i satsang nastavlja se utorkom i četvrtkom u 17 sati te vas pozivamo da iskoristite ovu priliku druženja s Učiteljem!

Jai Gurudev!

POZIV!

Poziv svima koji bi željeli podijeliti svoje iskustvo online darshana! Željeli bismo na ovaj način zahvaliti na predivnom iskustvu i blagoslovu, ali i potaknuti mnoge da iskuse ovaj dragocjen dar. Iskustva u obliku nekoliko rečenica objavit ćemo na Facebook i internetskoj stranici Bhakti Marge Hrvatske te u ostalim promotivnim materijalima, a svojim slanjem pristajete da se koriste u tu svrhu. Osobne podatke (ime i mjesto) koristit ćemo u istu svrhu. Ako možete tekst sami prevesti na engleski, bili bismo vam zahvalni. Svoje dojmove pošaljite Krishnaveni Dasi na knjige@bhaktimarga.hr

OBAVIJEST!  

Bhakti Marga Hrvatska u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi s postupanjem tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) mjerama predostrožnosti nastavlja s redovitim OM Chanting krugovima, grupnim meditacijama, satsanzima, bhajan grupama, eventima, tečajevima i meditacijama, online i uživo. O novim terminima trenutno odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Hvala na razumijevanju!

Pozivamo vas da se uključite i podržite online i aktivnosti  uživo Bhakti Marge u svijetu i Hrvatskoj.

PREGLED ZBIVANJA U LIPNJU

5. 6.  – OM Chanting punog Mjeseca u Sisku

1., 8., 15. i 22. 6. – Online pjevanje zvuka OM

10. 6. – Obnova znanja Simply Meditation

13. 6. – Paramahamsa Vishwananda jayanti u Splitu

19. – 26. 6. – Obilježavanje Međunarodnog dana joge u Splitu, Rijeci i Sisku

ZANIMLJIVOSTI

UTORKOM I ČETVRTKOM prijenos UŽIVO! Poveži se s božanskim uz japu i satsang s Paramahamsom Vishwanandom od 17:00 do 18:00 sati u Ashramu Shree Peetha Nilaya.

Prijenos UŽIVO jutarnjih molitvi, svakog jutra u 7 sati i večernjeg aratija u 20 sati te nedjeljnjih jutarnjih molitvi u 9 sati  iz Bhutabhrteshwarnath mandira u ashramu Shree Peetha Nilaya.

Ovdje smo da molimo za vas. Obrazac zahtjeva za molitve ispunite ovdje.

DONIRAJTE BHAKTI MARGI HRVATSKE  

SRI KEVALA NARASIMHA HRAM U SPLITU

  1. SPONZORIRANJE GARLANDA ZA SRI KEVALA NARASIMHA PUJU
  2. SPONZORIRANJE YAJNE ILI DIJELA YAJNE
  3. ‘PRIJATELJI SRI KEVALA NARASIMHE’

OM CHANTING- PODRŠKA ZA ISCJELJENJE

OM Chanting pomaže ljudima u krugovima OM Chantinga kao i lokalnoj sredini. S namjerom također može pomoći i na daljinu .

Ispunjavanjem obrasca za zahtjev za podršku iscjeljivanja na daljinu, ime osobe će biti dodano u kutiju za molitve i bit će stavljeno u sredinu dnevnih OM Chanting krugova u Shree Peetha Nilayi. Možete uputiti molitvu za osobu, grupu, mjesto, područje konflikta. Imena ostaju u kutiji tri mjeseca. Link za obrazac.

RASPORED OM CHANTING KRUGOVA u Hrvatskoj pogledajte ovdje.

REDOVITA DOGAĐANJA

DNEVNO

MANTRANJE Om Namo Narayanaya i Mahamrtyumjaya mantre  u 21:00 sat u srpnju i kolovozu.

TJEDNO

OM CHANTINGonline pjevanje zvuka OM za planet Zemlju, ponedjeljkom u 18 sati

ATMA KRIYA YOGA, međunarodna online praksa, ponedjeljkom i petkom u 19:30 sati

ATMA KRIYA YOGA, zajednička jutarnja online praksa, petkom u 6:30 sati

TEČAJEVI SIMPLY MEDITATION  – u Rijeci, Zagrebu i Splitu. Prijave u tijeku!

PROČITAJTE

SLUŽENJE I PREDAJA, Paramahamsa Vishwananda

LJUBIMO BOGA (I JEDAN DRUGOG), Paramahamsa Vishwananda

BLOG – Bhakti Marga Sadhana

NAJAVA DOGAĐANJA U SRPNJU I KOLOVOZU 2020.

4. i 5. 7. – Proslava Gurupurnime u Splitu

5. 7. – OM Chanting punog Mjeseca 

10. – 17. 7. – Duhovni praznici u Hrvatskoj

14. 7. – Project mantra online tečaj

19. 7. – Online tečaj Sri Yantre uz meditaciju i bojanje

4. 8. – Online darshan za Hrvatsku

15. 8. – Krishna Janmashtami u Splitu

22. 8. – Ganesha Chaturthi u Splitu

29. 8. – Obilježavanje 4. godišnjice Sri Kevala Narasimha hrama u SplituPOSEBNA DOGAĐANJA

4.-6. 9. – JUST LOVE FESTIVALBHAKTI TRGOVINA

Sve što je potrebno jednom bhakti na duhovnom putu možete pronaći kod nas u Bhakti trgovini. Za mnoštvo drugih egzotičnih i odjevnih predmeta kontaktirajte nas na email shop@bhaktimarga.hr ,  095 5822903 (Tulsi) ili nas posjetite u Centru Bhakti Marge (Sri Kevala Narasimha hram), Domovinskog rata 47 u Splitu te saznajte što imamo NOVO u ponudi. Kontaktirajte nas, dođite i iskoristite pogodnosti. Jai Gurudev!

BHAKTI KNJIŽARA

Tijekom cijele godine posjetite našu Bhakti knjižaru. Za više informacija i predbilježbe kontaktirajte: knjige@bhaktimarga.hr , 091 9526 145, Krishnaveni Dasi

VIDEO

Kanhaiya Teri Murali Ne | Kirtan s Učiteljem

Paramahamsa Vishwananda Jayanti 2020. UŽIVO iz Bhutabhrteshwarnath mandira

OM Chanting  | Bhakti Yoga mantre

Razlika između razlučivanja i prosudbe | Uvidi Učitelja

X