Ganesha Chaturthi u Splitu

Sri Kevala Narasimha hram
Domovinskog rata 47 (Brodarica)
21 000 Split
Bhakti Marga Hrvatska
Besplatno / donacije

Opis

GANESHA CHATURTHI
SRI KEVALA NARASIMHA HRAM
22. KOLOVOZA 2020.

18:00 SATI

Bhakti Marga Hrvatska poziva sve prijatelje i predanike 22. kolovoza 2020. na proslavu Ganesha Chaturthija u Sri Kevala Narasimha hramu koju će održati Swami Kanjalochana. Za sve koji ne mogu doći u hram program puje, abhishekama, molitvi, bhajana i satsanga prenosit ćemo uživo putem Zoom poveznice. U sklopu satsanga bit će predavanje Swamija Kanjalochane.

Online (Zoom poveznica): https://us02web.zoom.us/j/82788745629

Ganesha Chaturthi označava pojavni dan gospoda Ganesha. Gospod Ganesha je bog sa slonovskom glavom, poznat kao onaj koji daruje uspjeh i uklanja prepreke. (Zato ga uvijek pozdravljamo prvom molitvom prije drugih obreda štovanja.) Gospodar je uma i predstavlja inteligenciju i mudrost.

Božica Parvati, supruga gospoda Shive, jednom je izradila sina iz paste od turmerika i udahnula mu život. Dala mu je stroga naređenja da ne smije dopustiti nikome da je uznemirava dok se kupa. Nesvjestan te činjenice, gospod Shiva odrubio je glavu dječaku u borbi kada je Ganesha odbio pustiti Shivu u njegov vlastiti dom. Parvati je bila toliko uznemirena da joj je zaprijetila da će uništiti materijalnu kreaciju ukoliko Shiva ne oživi njenog sina. Zbog hitnosti situacije Shiva je uzeo glavu prve životinje koju je pronašao. Kao rezultat toga, djetetu je data glava slona i druga prilika za život.

Ganesha je gospodar uma. Ako taj um nije ukroćen i kontroliran, nikada nećete moći stvarno osjetiti ljubav.

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

Poster događaja

Event Poster

Pojedinosti o registraciji

OBAVIJEST!

Za sponzoriranje garlanda za puje i ostale donacije pogledajte https://bhaktimarga.hr/donate/

Kontakt: Mahaswanadas, 098 9972 936