8. SVIBNJA 2021.

Prvi online satsang balkanske sanghe iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Sjeverne Makedonije, na poticaj dugogodišnjih stanovnika ashrama Shree Peetha Nilaye porijeklom s Balkana okupio je preko 80 predanika i prijatelja Bhakti Marge.

Državni swami za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, Swami Vishwakanjalochanananda uvodnim riječima otvorio je susret:

„Pozdrav iz Sri Kevala Narasimha hrama u Splitu! Nekoliko nas je u hramu, pozdrav od svih nas! Ovu temu dugo očekujemo. Ovi prostori su kroz ratove bili dosta pogođeni. Jako je teška svijest, treba puno raditi, i kolektivno i individualno. Bitno da znamo da postoji podrška u SPN-u. Kad bismo uspostavili jedan čvrsti savez, mogli bismo biti inspiracija svim okolnim zemljama, bilo bi toliko zarazno za Njemačku, Austriju i šire. 2005. godine Hrvatska je svima bila uzor. Granice trebamo izbaciti iz glave, to su administrativne stvari. Kad pokažemo to jedinstvo, radimo jedni s drugima. Kad je Guruji zadnji put bio u Hrvatskoj, rekao je da trebamo biti buket cvijeća i onda će nam Guruji dati puno više. Mene je poslao ovdje da sagradimo zajednicu, ashram. Guruji to neće manifestirati dok mi nismo dovoljno jaki da Gurujija držimo u srcu, mislimo na Njega i onda će se stvari automatski događati.“

Slijedilo je predstavljanje balkanske sanghe iz Shree Peetha Nilaye: Phalguni (Hrvatska), Triambakeshwari (Srbija), Anantajitanande (Hrvatska), Chayapati Dasa (Slovenija), Srestha Dasa (Slovenija), Pyarelal Dasa (Slovenija), Rupesha Anande (Hrvatska), Prabhakaranande (Bosna i Hercegovina), Jaigopal Anande (Hrvatska) te Harischanda (Nizozemska), Acyute Atipriye Jambavatidasi (UK) i Akshwari (Njemačka).

Na kraju je Akshwari svojim riječima zaokružila bit cijelog druženja: „Sangha s braćom i sestrama izuzetno puno znači. Današnje druženje je bilo intenzivno. Jako je važno razvijati duhovnu snagu. Sangha je sveti prostor u kojem si prihvaćen takav kakav jesi, gdje ćeš biti podržan i biti ono što istinski jesi.“

Do sljedećeg online druženja s balkanskom sanghom, o kojem ćete na vrijeme biti obaviješteni,

Jai Gurudev svima!

 

DOJMOVI:

Kad se sastajemo u ime duhovnog učitelja, Paramahamse Vishwanande, nema ništa slađe nego dijeliti naša iskustva i gledati kako nas blagoslovi vode tijekom svakodnevnog života.

Kako se učimo kroz iskustva, svakome dođe ono što treba u pravo vrijeme, i tako nas vodi u dubinu našeg srca, da osjetimo sve više i više Božju ljubav.

U tome nema granica, kad se sastanemo mi smo kao jedna velika familija ispod istog krova, koji je duhovni učitelj snažno napravio i drži nas u zagrljaju.

I sinoć sam to mogao vidjeti svojim očima, vidjeti sve vas zajedno, s raznovrsnih prostora s Balkana. Svatko ima svoj jezik, svoju različitu tradiciju, ali imamo nešto veće što nam je zajedničko, i to je ljubav i u vašim očima sam to vidio, tu radost, tu ljubav slušajući priče jedni drugih koje nas približavaju još više u duhovnost.

Tako da se nadam da ćemo se nastaviti družiti.

  • Prabhakarananda, SPN

 

Lijepo je bilo povezati se nakon toliko vremena. Nekako kao da se ništa nije desilo ovih par godina haha… Susreli se opet u nekoj novoj fazi… Faza po faza, a uvijek ista fraza: Just Love… Imam osjećaj da pravo vrijeme za mnoge stvari tek dolazi! I da se moramo naviknuti na ove susrete Zoomom kao nešto normalno sada jer stara se vremena neće skoro vratiti te ćemo se nastaviti družiti i dijeliti iskustva… Jai Gurudev.

  • Harischand, Nizozemska

 

Bilo je to jako toplo, blisko i opušteno zajedničko druženje. Zaista se nevjerojatno osjeća Gurujijeva blizina kad se okupljamo u Njegovo ime i prisjećamo se što nam On sve znači u životu. Vjerujem da je ovo početak jedne čudesne božanske priče : )

  • Vedran, Zagreb

 

DOJMOVI IZ PORUKA NA TELEGRAMU:

Ajooooj, bas vas je bilo lijepo vidjeti… 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Zadnjih par tjedana mi je bilo baš nekako tužno šta se ne može u ashram i, eto, onda svi vi odjednom i baš ste prenijeli to nešto što te ispuni… Hvala Vam!

Predivno što smo se našli, zahvaljujem svima i veselim se vidjeti Vas opet 🤩

Puno hvala na druženju večeras, divno je bilo. 🥰🕉
Jedva čekam sljedeće druženje…

I eto… prvi korak…. malen za Balkan, ali ogroman za čovječanstvo i šire… sad kad nas krene… pa potok preraste u rijeku, a rijeka u more, a more u ocean… ocean ljubavi… sangha power.

Hvala tebi i svima gore… bilo je baš lijepo… 🥰 🤗

X