SRPANJ – KOLOVOZ 2021.

Kako su protekli 3. međunarodni Duhovni praznici sa Swamijem Knajalochanom u Splitu i Trogiru, posebni duhovni praznici sa sanghom iz Srbije te praznici sa sanghom mladih 2021. pročitajte u Swamijevim osvrtima.Do sljedećih događanja sa Swamijem o kojima ćete na vrijeme biti obaviješteni,
Jai Gurudev!

OSVRTI:

Treći retreat međunarodnih Duhovnih praznika u hramu Kevala Narasimhe u Splitu, u Hrvatskoj. Bila je to divna grupa iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije, Portugala i Hrvatske. Tjedan uravnoteženih duhovnih i opuštajućih aktivnosti. Slikovito okruženje s brojnim skrivenim plažama za kupanje, povijesnim znamenitostima za istraživanje, prirodnim parkovima i, što je najvažnije, hinduističkim hramom u kojem se odvijala većina sadhane. Trosatna jutarnja sadhana bio je čaroban način za početak dana. Kako su to sudionici uspijevali? Uz vodstvo s ljubavlju, nemoguće postaje moguće. Sljedeći retreat se približava, a također i retreat sanghe mladih u Svamijevom domu. Uskoro više informacija.

Izvorni osvrt na engleskom jeziku pročitajte OVDJE.

 

Kad se pizza od brze hrane pretvori u hranu blaženstva! Ovo je bilo samo malo iznenađenje još jednog duhovnog povlačenja (retreata) koje je upravo završeno sa srpskom sanghom. Svako smo jutro imali intenzivnu duhovnu praksu u hramu #kevalanarasimha u Splitu, dovoljno vremena za opuštanje, svaki dan kupanje na zadivljujućim plažama, obilazak svetišta Majke Marije, OM Chanting na šljunčanoj plaži, razgledavanje starog grada i veganski sladoled. Predstoji još jedno povlačenje: posebno izdanje sa sanghom mladih. Vidimo se uskoro. Jai Gurudev!

Izvorni osvrt na engleskom jeziku pročitajte OVDJE.

 

Sangha mladih, Hrvatska 2021. Prvi dan. Sankrama Das je kuhao za sve nas. Čestitam. Inicijacija u Atma Kriya Yogu, OM Chanting, grupna praksa Atma Kriya Yoge i satsang o Bhagavad Giti, sve u jednom danu. Lijepo je biti u društvu bhakta. Shravana-kirtana-smarana bhakti cijeli dan.

Izvorni osvrt na engleskom jeziku pročitajte OVDJE.

 

Sangha mladih, Hrvatska 2021. Iznimno sam sretan što vidim mlade ljude ozbiljno zainteresirane za duhovnost. Grupa je bila puna ljubavi i skladna. Hodajući hodnikom i vidjevši ovu divnu mladost kako čita Gitu u slobodno vrijeme, vježbaju bhajane i mantre, postavljaju duhovna pitanja, izvode puju, rade svoju Atma Kriya Yogu, željno provode više vremena u duhovnosti, a ne u uživanju, izmamilo mi je suze na oči. Bio sam inspiriran njima. Dolazeći iz Francuske, Belgije, Poljske, Moldavije, Bjelorusije i Slovenije, ova grupa je u vrlo kratkom vremenu stvorila vrlo homogenu duhovnu zajednicu. Činilo se da smo proveli zajedno tjedne. Zajedno smo kuhali svaki dan i naučili dijeliti hranu, odrekli se svih malih ugodnosti. Nikad nije bilo ni najmanje rasprave, svađe, nerviranja, ili bilo čega što inače dolazi s ljudima. Čak ih ni trosatna jutarnja grupna sadhana nije natjerala da se žale. Oni su to prihvatili i izvukli najbolje iz toga. Dan bismo započeli Babaji Surya Namaskarom, AKY asanama, pranayamama i meditacijom. Nastavili smo s Guru pujom, Narasimha pujom, a za one koji su donijeli svoje murtije, zajedno smo radili abishekam. Pjevali smo jutarnje molitve i bhajane, a nakon aratija napravili bismo jedan krug japam i recitirali Pancha Suktama uz Narayan Upanishad. Nitko se nije žalio niti pokazao znakove uznemirenosti. Bila je podržavajuća energija. Guruji mora biti vrlo zadovoljan što ima ovakve predanike jer su ovi mladi budućnost Bhakti Marge. Treba nam više svjetla u svijetu. A ovo je velika nada za svijet. Jai Gurudev.

Izvorni osvrt na engleskom jeziku pročitajte OVDJE.

 

Zadnji dan Sanghe mladih, Hrvatska 2021.
Bhajani na plaži, učenja iz Ramayane i Krišninog života, prolazak kroz devet oblika bhakti te na kraju vođena meditacija.
Kad mladi ljudi postavljaju pitanja o određenim stihovima Gite, kako bi ih razjasnili, zasigurno znam da će svijet jednoga dana biti puno bolje mjesto za život.
Dogodio se i jedan lijep incident: došlo je dvoje male djece i majka ih nije mogla odvući, čak ni uz rođendansku tortu. Dječak će jednog dana biti glazbenik, čini se.
Bio sam sretan što sam im prije odlaska napravio palačinke. Osjećao sam se kao da sam svima njima majka.
Također je uslijedilo malo seve u vrtu. Bila je to njihova želja, a ne moja, nekoliko minuta prije polaska. Takav je duh tako zarazan. Neka vas Bog uvijek blagoslovi. Jai Gurudev!

Izvorni osvrt na engleskom jeziku pročitajte OVDJE.

X