Darshan je rijetka prilika primanja božanskog pogleda kroz osobni blagoslov oči u oči s potpuno spoznatim Učiteljem.
Nakon brojnih darshana uživo u Hrvatskoj Paramahamsa Vishwananda održao je prvi online državni darshan za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

Kako je Swami Kanjalochana, državni Swami Bhakti Marge za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, u svom osvrtu napisao:

„Online darshan je posve novo iskustvo. Moram priznati da sam imao malu nelagodu i tremu. Onog trenutka kad se Guruji pojavio na ekranu, osjetio sam nevjerojatnu blizinu, ne samo onu fizičku, već energetsku, kao da ne postoji prostor i vrijeme. Njegov pogled pun dubine i značenja nije mjerljiv ni sa čim na ovom svijetu. Zaista jedno predivno iskustvo.”

Mnogi su putem zoom poveznice imali svoje prvo iskustvo darshana s Gurujijem. Jedna sudionica je komentirala: „Baš je predivan. Oči su mu wow! Ali isto bih ga voljela vidjeti uživo…” Mato iz Varaždina podijelio je svoje iskustvo riječima: „Moji se smiju. Majka veli da joj je lakše. Ko da je težinu uzel netko s nje.“

Mnogima virtualno iskustvo darshana nikako ne može zamijeniti iskustvo gledanja oči u oči s Paramahamsom Vishwanandom, ali u ovom vremenu brojnih izazova pružena nam je jedinstvena dragocjena prilika da iz udobnosti svoga doma primimo dar darshana. Iskoristite je!

Sljedeći online darshan za Hrvatsku održat će se 17. lipnja.

Pozivamo sve da se na vrijeme registriraju i podese svoje uređaje. Za otvaranje registracije pratite poveznicu.

Više informacija o događanju i tehničkoj podršci potražite na poveznici.

Jai Gurudev!

DOJMOVI:

Današnji darshan mi je bio posebno nadahnut. Toliko me ispunio mirom i ljubavlju. Guruji zrači čistu božanska ljubav i njegov pogled otvara vrata naših srca. Zahvalna sam na ovako predivnom darshanu u društvu svih nas zajedno, kao da smo velika obitelj. Jai Gurudev.
– Pushpami, Rijeka

❤️ Kako opisivati ljepotu Ljubavi? To bi se eventualno dalo naslikati ili uglazbiti. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Jai Gurudev, prekrasan darshan je donio na poklon predivne duhovne uvide. Jednostavnost, poniznost, jedinstvo, mir i bliskost. Dakle “paket”Ljubavi! ❤️
– Marina, Dubrovnik

Prijava na današnji online darshan mi je bila stresna jer sam za prethodni imala tehničke poteškoće pa sam se bojala da bih ga mogla propustiti. Međutim proteklo je sve glatko. Iako sam imala blagoslov niza Gurujijevih darshana uživo, i ovako online nema razlike. Priprema za susret s Guruom za mene je istovjetna… Pogled u Guruove oči traje tek nekoliko trenutaka, ali Majstor ti daje da kroz njih iskusiš Vječnost… Zahvalna,
– Aradhana, Split

Darshan je bio prekrasan. Zoom darshan je jedno novo iskustvo za sve nas. Posebno me veseli što na darshanu budu ljudi koji nikada ne bi skupili hrabrosti doći, a ovako nemaju izliku jer Guru je došao u njihovu kuću. Pa kad već imaš Gosta, lijepo je izaći iz sobe i pozdraviti Ga. Ne zaboravimo da gost uvijek donese nešto kao znak pažnje, u ovom slučaju ono što će domaćin primiti je neprocjenjivo!
– Tulsi, Split ?

Bila sam jako ushićena i sretna cijeli dan, kao da se spremam na darshan s Gurujijem uživo. Ne mogu riječima opisati zahvalnost za sve što Guruji čini za nas… Toliko dragocjenih trenutaka za sve nas ❤️
– Viroopa, Rijeka

Jai Gurudev ?Mir i radost ispunili su me dok sam čekala Gurudeva… Kada se pojavio na ekranu, osjećaj je neopisiv i stvaran ❤️❤️❤️ i neka traje vječno?
– Nena, Split

Neobično iskustvo darshana preko zaslona donijelo mi je veliko unutarnje olakšanje i mir. Gledajući Gurujija dok je govorio, samo su mi nadošli stihovi: Guruji Shukara Kara (Beskrajne milijune i milijune zahvala Tebi, najdraži Guruji). Hvala Ti beskrajno, dragi Guruji, na Tvojoj silnoj ljubavi!
– Krishnaveni Dasi, Hrvatska Kostajnica

Darshan je bio prepun milosti i neizmjerne ljubavi koja se prelijevala sa spoznajom da stvarno nismo ni trena sami u ovom zbrkanom svijetu. Bog koji se čini da je tamo negdje, teško dostupan, u biti je stalno tu, prisutan, pokušavajući neumorno doprijeti do nas na sve moguće načine. Guruove oči i pogled neopisive božanske snage i ljubavi, samo je prelio najnježniji zagrljaj unutar mene i izvan mene. Suze su iz srca potekle jer ne želim ni trena zaboraviti da si, Bože, dio mene, da si tu… Molim Te, ne dopusti da napustim Tvoj zagrljaj, nikada, nikada više ??
– Radhadasi, Šibenik

Sada čekam onaj darshan u Italiji, uživo s muzikom. Dojmovi!
Danas je bilo prekrasno. Do zadnjeg trenutka nisam znala da ću prisustvovati, ali nisam željela ništa nasilu, već kako se desi.
I sve je dolazilo u pravi čas, hvala svima koji su mi pomogli: Krishnaveni Dasi, Buvi i Jeevanu(Stipi). I na kraju sam dobila svoje ime i ID broj, no mislila sam da nemam kameru. Ugledavši svoje umorno lice s ogromnim podočnjacima, shvatila sam koliko mi je darshan potreban. Utonula sam u mir, u slatko iščekivanje, ugledala draga lica.
Pojavilo se ime našeg Voljenog i suze su počele teći. Promatrala sam to anđeosko, prelijepo lice, njegov izraz i otkrivala čistu blagost, nježnu, nebesku ljepotu koja nadilazi ovaj svijet.
Pratila sam pokrete njegovih očiju, osjetila blagi trzaj, znala sam da je ugledao mene, da je osjetio moju bol.
Suze su tekle, stvarale su se i slijevale i bilo mi je lijepo plakati pred čistom dobrotom, pred čudesnom ljepotom Njegove evanđeoske prisutnosti.
Pozdravio je Swamija Kanjalochanu, bilo mi je lijepo što mu je tim činom odao neko priznanje za sve ono što naš dragi Swami predstavlja i znači… Odao je time priznanje njegovoj lijepoj duši. Mom velikom, voljenom prijatelju…
Susret s Njegovim očima bio je susret s blagošću Majke, pogled koji je nešto toliko toplo i blisko, pogled koji liječi zla ovoga svijeta, koji ih nadilazi, pogled koji je u stvarnosti Ljubavi. Njegov pogled obračunavao se s mayom i lažima ovoga svijeta, Njegov pogled prebivalište je naše duše, u njemu se osjećamo zagrljeni ljubavlju Majke.
Hvala Ti, naš Voljeni, hvala Ti što sve radiš u pravi čas za sve nas, a to je čudesno. Hvala Ti što uza Te možemo postati pobjeda. Što možemo živjeti i ponovno osjetiti ljepotu života, ljepotu trenutaka. Ti vraćaš izgubljeni smisao, Ti si ono što dolazi od Boga: Ljubav i Snaga koja je očitovanje istinske moći, a to je jedina prava moć, moć srca. U meni je beskrajna zahvalnost i poniznost. Čuo si moje misli i želju moga srca. Predivno je što sam došla do tog stupnja, što sam uz Tebe uzrasla do takve predaje i takvih spoznaja…
U mirnim i sretnim trenutcima kada su nestale Tvoje oči, kada si nas ostavio u radosti primljenog, ljepoti i sigurnosti Božje prisutnosti, vratila sam se trenutnoj stvarnosti i obvezama, duboko zahvalna što mi je Bog omogućio ove predivne, nezemaljske, rajske trenutke.
– Maina, Split

Pogled utjelovljenog Boga.
– Ana, Sisak

Jai Gurudev! Zahvalna sam što sam imala priliku sudjelovati na online darshanu. Iskustvo darshana je bilo izuzetno, sljedećeg dana osjećala sam se preporođeno i smireno. Hvala Paramahamsi Vishwanandi.
– Ada, Rijeka

Njegov pogled i ljubav svuda te i uvijek prate pa ako se ne stigneš umrežiti, On se pobrine da ga dobiješ, da, darshan je bio poseban.
– Rameshwaree, Rijeka

Bio sam uzbuđeniji nego prošli put na online darshanu. Čim se Guruji pojavio, uživao sam u Njegovoj blizini i samom pogledu na Njega. Uvijek mi je lijepo dok On pregledava po ekrančićima po našim licima. I najbolje je kad osjetiš prijenos energije, osjećam sreću i zahvalnost, iako nemam pojma šta se točno dešava. Samo uživam. Jai Gurudev!
– Samvatsara Das, Zaprešić

Darshan je bio čudesan, radosno iščekivanje pa Njegova okrepljujuća pojava i pogled koji ulijeva snagu. Tišina i mir koje smo osjećali kao obitelj bili su neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo. Daje nam inspiraciju za koračati dalje.
– Vedran, Zagreb

Jai Gurudev, Bože, hvala na ovom darshanu i Gurujijevoj bezuvjetnoj ljubavi. Toliko milosti i mira mi je poklonio, Gurudev, hvala! ?❤️ Jai Gurudev ?❤️
– Ereshva, Split

Moja majka je stara i bolesna i već 15 godina ima veliki otpor za sve vezano za mog Gurua Paramahamsu Vishwanandu. Bila je na jednom darshanu davno i zaključila da neće nikad više.
Godine su prolazile, njena bolest je uzimala maha, a sa njom je rasla i njena netrpeljivost prema Njemu. I moj očaj što me ne razumije.
Konačno su došli online darshani. Upitala sam je da li bi došla na jedan darshan koji će se odvijati u mojoj sobi i pristala je. Ionako je trebala samo napraviti 10 m i prijeći iz bolesničke sobe u kojoj leži i doći do moje sobe.
Guruji se pojavio na ekranu, ja sam nekako zaboravila na majku i počela sam plakati od ogromne radosti što Ga vidim.
Uspjela sam čuti majku koja govori: „Kako je prelijep… kako netko može bit tako lijep??” Tokom darshana sam mislila da mi se čini da i ona plače pored mene, ali sam otklonila tu pomisao… međutim kad je darshan završio, ona se okrenula prema meni i rekla mi:
„Hvala ti na ovome.”
Iz očiju su joj tekli potoci suza koje je ona pokušavala sakriti misleći kako je to neprimjereno. Povjerila mi je želju koju je uputila Gurujiju, a glasila je:
„Ja znam da si ti Taj… ja sam stara i neću još dugo… ali molim Te pobrini se za moju djecu i njihove obitelji kad me više ne bude…”.
I tako je Guruji po tko zna koji put dokazao da i najtvrđe srce ne može odoljeti božanskoj ljubavi Onoga koji je poslan da nam pokaže bezuvjetnu ljubav. :heart: I na tome sam Mu kao i na svemu, što je do sada učinio za moju obitelj, neizmjerno zahvalna.
– Pratima, Omiš

Kako sam ja do tada već prisustvovao dvama online darshanima i osjetio koliko ljubav i radost budi susret s Gurujiem, htio sam to podijeliti sa svojom obitelji. Ako im budem govorio, znao sam da ću dobiti negativan odgovor pa nisam forsirao.
Ujutro, na sam dan darshana, dobio sam poriv da ih pozovem na darshan, ali nisam znao kako. Vjerovao sam da će mi Guruji pomoći u tome. Znao sam da imam Njegovu prisutnost i blagoslov.
Prvo sam rekao bratu, objasnio mu što je darshan. Pa nije baš previše bio zainteresiran, pa ocu, al nikakav konkretni odgovor nisam dobio.
Stigavši kući s posla, iz Varaždina, gdje kroz tjedan radim i živim, a za vikend dolazim kući, objasnio sam im kako sam već bio na dva online darshana. Govorio sam sa žarom i pun ljubavi. Vidjevši me tako sretnog i uzbuđenog, vjerujem da su osjetili poriv da i sami to iskuse. I prihvatili su!!! Doslovno sam bio u šoku :grin::grin:
Objasnio sam im cijeli proces i svi su s interesom poslušali. Nakon darshana u majčinim očima vidio sam sjaj. Rekla je da osjeća ko da je netko težinu uzeo s njezine duše, da se osjeća lakše. Brat, pošto ima težak fizički posao te je uvijek u nekim bolovima, ovaj put je rekao da bolovi jesu tu, ali nema težine, a da ne pričam da se iskreno i čisto smijao nakon dugo vremena. Otac je bio dosta miran i zahvalan, s osmjehom na licu.
Sreću i zahvalnost na ovom darshanu ne mogu izreći riječima, jača je od riječi.
Od stanja da sam apsolutno bio uvjeren da nema šanse da me poslušaju i da budu dio ovog blagoslova, oni su tako lako i spontano rekli ‘može’.
Iz dubine svog srca i duše zahvalan sam Gurujiju što ih je pozvao k sebi ?
– Mato, Varaždin

POZIV svima koji bi željeli podijeliti svoje iskustvo online darshana!
Željeli bismo na ovaj način zahvaliti na predivnom iskustvu i blagoslovu, ali i potaknuti mnoge da iskuse ovaj dragocjen dar. Iskustva u obliku nekoliko rečenica objavit ćemo na Facebook i internetskoj stranici Bhakti Marge Hrvatske te u ostalim promotivnim materijalima, a svojim slanjem pristajete da se koriste u tu svrhu. Vaše osobne podatke (ime i mjesto) koristit ćemo u navedenu svrhu. Ako možete tekst sami prevesti na engleski, bili bismo vam zahvalni.
Svoje dojmove pošaljite Krishnaveni Dasi na knjige@bhaktimarga.hr

X