23. SVIBNJA 2021.

Na drugom online satsangu s balkanskom sanghom okupilo nas se oko 60 predanika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije, UK-a, Njemačke i ashrama Shree Peetha Nilaye.

Prije početka satsanga Guruji nas je iznenadio svojim dolaskom u Zoom prostor te svojim osobnim obraćanjem nekolicini predanika. Obraćanje je započeo riječima: ‘Much Love to all of you’ (Mnogo ljubavi svima) i ‘Carry on with your sangha’ (Nastavite sa svojom sanghom) te tako blagoslovivši satsange balkanske sanghe.

Nakon zajedničkog bhajana nastavili smo sa satsangom na kojem su nam govorili Rupeshananda iz Hrvatske i Sreshta Das iz Slovenije. Saznali smo kako su došli do Gurujija, govorili su o svojim iskustvima s Njim, o životu u ashramu te je Sreshta Das podijelio svoje dojmove i iskustva s nedavnog hodočašća u Švicarskoj s Paramahamsom Vishwanandom.

 

„Rekao sam Gurujiju da ne volim sebe, svoje osobine. Guruji mi je odgovorio kako to nije moguće te da me On voli. Svi smo drugačiji. Bog nas voli. Nemojmo se pretvarati da smo netko drugi.“

  • Rupeshananda, SPN (Hrvatska)

 

„Bio sam na hodočašću s Gurujijem u Švicarskoj. Bio sam blizu Gurujija, bilo je puno iskušenja. Mogao sam vidjeti kako Guruji djeluje, kako se daje. Svaka njegova gesta ima značenje. Njegovo davanje rijetko se vidi izvana.
Iznutra sada bolje razumijem što je Prabhakarananda govorio o Rupeshu. Svi smo različiti u SPN-u. Sada imam veće razumijevanje da trebamo poslušati jedni druge.“

  • Sreshta Das, SPN (Slovenija)

 

Swami Kanjalochana, državni Swami za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, podijelio je svoje dojmove s tek završenog druženja hrvatske sanghe u Splitu, Solinu i Trogiru te pozvao sve prisutne na redovne satsange subotom u 18:00 sati iz splitskog hrama Kevala Narasimhe na Zoom poveznici: https://us02web.zoom.us/j/82788745629?pwd=VmdHOEJabGs4ODR1bTE2Sk45SXc1Zz09,

Passcode: 108108.

 

Do sljedećeg online druženja s balkanskom sanghom, o kojem ćete na vrijeme biti obaviješteni,

Jai Gurudev svima!

 

DOJMOVI:

Pozdrav braći i sestrama iz balkanske sanghe! Rupesh, tvoje izlaganje je bilo predivno, iz srca. Hvala ti od srca! Priča je bila prekrasna. Guruji nas stalno tjera iz zone komfora, želi nam pokazati tko mi jesmo. Vas u ashramu stalno zagrijava, a nas gura kroz životne situacije koje postavlja. On sa svakim od nas radi personalno. Sreshta Das, hvala ti što nam pomažeš da doživimo ono što se događa iza kamera.“

  • Akshwari, Njemačka

 

Pozdrav! Želim zahvaliti za bandu Balkana… Balkansku sanghu.

  • Ana, Slovenija

 

Rupesh, brate, hit si! Hvala ti na iskrenosti i jedva čekam da se vidimo. Nadam se prvo na JLF-u, a onda još i bolje u miru na kupanju na Jadriji.

  • Jeevan, Šibenik

 

Zahvaljujem na dijeljenju iskustava. Puno znače. Tako se povezujemo još više s Gurujijem. Hvala vam na toj ideji!

  • Kanupriya, Zagreb

 

Večerašnji satsang balkanske sanghe bio mi je posebno blizak i osoban. Poseban blagoslov mi je bilo čuti dojmove Rupeshanande s Gurujijem s kojim sam se mogla povezati. Prije svega iskrenost prema sebi i svojem osobnom putu čak i u društvu drugih predanika koji isto tako imaju svoj osobni put, moguće dosta drugačiji od našeg. Iako raznoliki, a opet iste vrste, kao raznoliko cvijeće u istom buketu, kako nas je Guruji opisao, tako smo svi kao predanici Božji, suputnici na istome putu. Do sljedećeg satsanga balkanske sanghe kojem se veoma radujem, Jai Gurudev!

  • Krishnaveni Dasi, Hrvatska Kostajnica