16. – 25. srpnja 2021.

Na najvećem Festivalu duhovne glazbe Just Love sudjelovali su i predanici iz Hrvatske. Trajao je deset dana. U prisutnosti Paramahamse Vishwanande svaki događaj je poseban, a naročito kada slavimo Gurua za vrijeme Gurupurnime.

Nastup glazbene grupe Prema Vahini iz Hrvatske 20. srpnja 2021. na Just Love Festivalu pogledajte na snimci ispod. ❤

 

Fotografije s Just Love festvala pogledajte u 1., 2. i 3. albumu.

Kako nam je bilo saznajte iz dojmova u nastavku te vas pozivamo da nam se pridružite u nadolazećim događanjima i proslavama prema rasporedu u kalendaru događanja Bhakti Marge Hrvatske.

 

DOJMOVI:

Prije puta na JLF i Gurupurnimu poželio sam da mi Guruji pruži iskustvo Vaikunte i znate što? Zbilja sam doživio Vaikuntu na planetu Zemlji…

Imamo naj naj najdivnijeg Gurua i želim da svi ga nosimo i osjećamo srcem te da ljubav raste i raste…

Grlim vas sve i izvan ove grupe.

Sad idem u najslađe snove sa (nadam se) zadnjom slikom njegova pogleda i osjećajem ljubavi koju je toliko beskrajno dijelio.

Jai Gurudev, drage sestre i braćo, neka nas Guruji jos duuuuuuugo blagoslivlja svojom božanskom prisutnošću i beskrajnom ljubavlju ❤️😍🥰

  • Jeevan, Šibenik

 

 

Gurupurnima 2021.

Prvo što ću reći je sljedeće: svi programi i festivali zajedno na kojima sam do sada bila, sva radost, inspiracija i energiziranost ljubavlju koju sam tada doživjela — sve to i mnogo, mnogo, mnogo više najbolje opisuje iskustvo i atmosferu proslave ovogodišnje Gurupurnime.

Guruji uvijek daje, uvijek nas još i vise podiže i obasipa svojom beskrajnom ljubavlju. Inače majčinski nježan, kako samo On može biti, uvijek iznova pokazuje da nema kraja toj nježnosti koja jednostavno prodire i otapa sve barijere i otpore i prodire duboko u srce. Ne možeš ostati isti i počinješ još više čeznuti za svim tim, za Bogom, za milošću, za tim da sam postaneš ljubav.

Posebno me dirnula Gurujijeva radost. Radost sto smo se opet okupili, ali ne preko tehnologije i nekih online platformi, nego uživo. Sve je bilo stostruko pojačano.

Riječi su samo naznake i ne mogu opisati sav doživljaj i njegovu dubinu. No opet, ne može čovjek da to ne kaže i podijeli s drugima.

Moram također spomenuti dekoracije!! Svake godine JLF zbog toga izgleda unikatan i poseban. Svake godine bina, kuhinja i štandovi su na drugom mjestu. Ove godine to je bilo zaista predivno i bogato. Promatrajući dekoracije, razmišljala sam o svojoj braći i sestrama koji su ih izradili. Njihova srca, ljubav koja nas sve povezuje bili su opipljivo utkani u svemu.

U zajedništvu imamo beskrajno više. Svatko je na svoj način dao doprinos ovom festivalu i obogatio sve druge. I to daje jedan poseban osjećaj u srcu i biću. Biti dio svega, pripadati ovoj obitelji, dušama okupljenim oko našeg voljenog Gurujija, kao zvijezde oko Mjeseca, posebna je milost i dar.

Program je kao i uvijek bio raznovrstan, bogat, dinamičan i inspirativan. Pjesma, ples, radost, fuzije stilova…

Doista, biti na JLF-u i Gurupurnimi ove godine bilo je izuzetno iskustvo, prepuno blagoslova, radosti, bezbrižnosti, životnosti, ljubavi i druženja. Neka se ta ljubav i radost, ti beskrajni blagoslovi šire i dodirnu sve na ovom planetu i neka se uskoro opet okupimo uživo i slavimo Ljubav, vođeni najvećim od svih Ljubavnika, našim voljenim, predivnim, najboljim bez usporedbe, milostivim Gurujijem.

Prem se bolo Satgurudev, Paramahamsa Sri Swami Vishwananda ki, Jai!!! ♥️🌹🔥

  • Akshwari, Njemačka

 

 

Opisati osjećaj bivanja kraj Satgurua riječima je nemoguće jer riječi mogu prenijeti samo mali komadić lepeze osjećaja koju osjećam kad je On blizu. Susret nakon skoro 3 godine… Napokon sam došla doma. Festival je bio prekrasan, pun emocija, radosti, veselja, a najviše Njegove ljubavi. Posebno me dirnula meditacija na kraju festivala kada je Guruji zapjevao u tišini Sri Vraja Dhama Mahamamrta molitvu. Vratilo me to u dan kada je zadnji put davao Guru mantru nekolicini nas i isto tako nam pjevao dok nam se srce otvaralo. To je bio jedan od najljepših trenutaka u životu i na festivalu mi je poklonio to prisjećanje. Zahvalna sam do neba za svaki trenutak.

  • Dwaraki, Split

 

Na dan kada sam odustala od putovanja, otvorila se nova mogućnost za moje sudjelovanje na Just Love festivalu i proslavi Gurupurnime s Paramahamsom Vishwanandom u ashramu u Njemačkoj. Jednostavno nisam mogla vjerovati da ću ga ponovno vidjeti nakon više od godine dana od našeg zadnjeg susreta. Kao i uvijek u njegovoj blizini, atmosfera je postala čarobna, naelektrizirana vibracijama ljubavi, prihvaćanja i dubokog poštovanja. Koncerti duhovnih glazbenih grupa, predobra vegetarijanska hrana, druženje s predanicima i prijateljima iz brojnih zemalja svijeta, česti susreti s Gurujijem po ashramu, ljetno vrijeme s malo kišnog osvježenja u samo dva dana mog boravka napunili su moje baterije i ispunili me ljubavlju. Hvala Ti, Guruji!

  • Krishnaveni Dasi, Hrvatska Kostajnica

 

Nakon više od godinu dana otkako je počeo problem s koronom u svijetu, ponovno smo uživo vidjeli Gurujija i to u najbitnijem danu za predanika, Gurupurnimi. Ove godine se poklopila s 3. dijelom Just Love festivala, a mi smo ponovo osjetili onaj duh zajedništva i pripadnosti toj posebnoj, drugačijoj, rasplesanoj, veseloj obitelji Bhakti Marge i našem učitelju Paramahamsi Sri Swamiju Vishwanandi. Guruji se, u svom stilu, rasplesao, dijelio blagoslove (većinu kojih još vjerojatno nismo niti svjesni), s toliko ljubavi se davao svim sudionicima i naravno bio fokus svih naših misli i osjećaja. Ljubav koju smo osjetili, tu Vaikunthu ovdje na Zemlji, teško je opisati riječima, to se jednostavno mora doživjeti… Guruji, neka ova korona što prije prođe da možemo ponovo s Tobom slaviti Boga u svim oblicima 😁!

  • Brahma, Zagreb

 

Neizmjerno sam zahvalna svom voljenom Gurudevu što sam ovu Gurupurnimu i Just Love festival mogla provesti sa svojim Gurujijem i cijelom duhovnom obitelji. Bilo je prekrasno u ashramu Shree Peetha Nilaya💕

  • Sonja, Zagreb