Mahavatar Babaji je Guru Paramahamse Vishwanande i Paramguru (najviši Guru) loze Atma Kriya Yoge te sam izvor Atma Kriya Yoge. Mahavatar Babaji se po prvi puta ukazao Paramahamsi Vishwanandi kada je Swamijiju bilo pet godina, čime je dječaku dao tek letimičan uvid u ono što on zapravo jest.

MAHAVATAR BABAJI JE GURU SVIH GURUA NA ZEMLJI, UČITELJ SVIH UČITELJA. VRLO JE SPOKOJAN I NJEŽAN. IZNAD SVEGA JE VRLO, VRLO SKROMAN I PUN LJUBAVI.

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

Besmrtni jogin

Mahavatar Babaji je veliki, besmrtni jogin s Himalaje. On se samomanifestirao prije 5000 godina. On je nitko drugi nego Sri Krishna. On uvijek uči jedno: ako je on spoznao Boga, onda to možemo i mi.

Babajijeva se priroda ne može usporediti ni sa čime. On je izvan vremena i prostora, neprestano daje blagoslove čovječanstvu u valovima mira i ljubavi koje nam odašilje te podržava rad drugih gurua. On ima ogroman utjecaj na polju duhovnosti, no zbog svoje skromnosti, Mahavatar Babaji odabrao je da ne bude javna ličnost. Umjesto toga njemu je draže da su svijetu poznati njegovi učenici.

Mahavatar Babaji, Bhakti Marga

Otac kriya joge

Tijekom vijekova, Mahavatar Babaji dao je svijetu mnogo različitih tehnika i učenja kriya joge, a svaka je bila u skladu s onime što je svijetu bilo potrebno u tom trenutku. Za današnje doba dao je Atma Kriya Yogu, i to preko Paramahamse Vishwanande, kako bi pomogao ljudima da spoznaju Boga unutar sebe i razviju bezuvjetnu ljubav. Kada naučite Atma Kriya Yogu, Mahavatar Babaji daje obećanje da će on uvijek biti uz vas kako bi vas vodio, blagoslivljao i volio.