Lipanj, 2019

16lip09:0018:00Sri Yantra meditacija uz bojanje, 1. stupanjDomovinskog rata 47, 21000 Split

Više

Detalji o događanju

Yantra doslovno znači “instrument”. U drevnoj vedskoj kulturi, yantre, Božanski simboli svete geometrije, bili su korišteni u svrhu meditacije i prosvjetljenja. Sri Yantra je najstarija poznata yantra, ujedno i najkompleksnija, te se smatra oblikom Devi, najviše Shakti.

Dualne kvalitete muške i ženske energije u Sri Yantri su predstavljene kroz međusobno isprepletene trokute. Prema tome, Sri Yantra predstavlja božansko zajedništvo muške i ženske energije.

Na tečaju Sri Yantre uz meditaciju i bojanje ne radi se samo o bojanju Sri Yantre. Prije bojanja svake od 9 razina (avarana) Sri Yantre, radi se meditacija uz određeni aspekt Božanske Majke, te određene čakre unutar našeg energetskog tijela. Sri Yantra se sastoji od 9 mandala koje nas vode prema Božanskom. Svaki dio Sri Yantre predstavlja jednu od naših čakri, jedan dio našeg tijela, te jedan od nadija, energetskih kanala u našem suptilnom tijelu. Zapravo, kao što je Paramahamsa Vishwananda rekao, cijeli svemir se nalazi unutar Sri Yantre. Ne radi se toliko o bojanju Sri Yantre izvana, već o graviranju Sri Yantre u naš energetski sustav. To je vrlo dubok proces samo-transformacije i uzdizanja prema Božanskom. Sama meditacija, čak i bez bojanja, je zaista prekrasna, te vrlo moćna.

“Meditacija i bojanje Sri Yantri izvrsni su alati za pronalaženje unutarnje ravnoteže, jer bojanje je meditacija.” – Paramahamsa Vishwananda

 

Tečaj Sri Yantra meditacije uz bojanje 1. stupnja vodit će certificirana učiteljica Pratima.

Za više informacija o tečaju i prijave:
+385 91 598 0770; pratima@bhaktimarga.hr

 

 

Vrijeme

(Nedjelja) 09:00 - 18:00

Adresa

Domovinskog rata 47, 21000 Split

Kontakt

Pratima+385 91 598 0770; pratima@bhaktimarga.hr

Reader Interactions

X